Messi možno vynechá ďalšie zápasy, k dispozícii nebude ani vo finále pohárovej súťaže

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2023 o 11:36

Hviezdny Argentínčan vynechal tri z ostatných štyroch zápasov svojho zamestnávateľa.

BRATISLAVA. Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi možno bude chýbať tímu Inter Miami zo zámorskej MLS v stredajšom zápase finále play-off pohárovej súťaže US Open Cup proti Houstonu Dynamo.

Tridsaťšesťročný úradujúci majster sveta vynechal tri z ostatných štyroch duelov pre únavu svalstva a problém s nohou.

V utorok síce trénoval s mužstvom, ale kouč Gerardo Martino rozhodne o jeho prípadnom stredajšom nasadení až pár hodín pred výkopom.

Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty zrejme dopláca na veľkú vyťaženosť, počas ostatných dvoch mesiacov odohral za Inter 12 zápasov a ďalší za národný tím Argentíny.

"Je to nevýhoda, keď nemáte k dispozícii najlepšieho hráča na svete. Nie sme však stroje.

Chceli by sme odohrať všetky zápasy a nebyť unavení ani zranení. Tieto veci však neovplyvníme," vyhlásil španielsky stredopoliar Interu Sergio Busquets, ktorý hrával s Messim aj v FC Barcelona.

Futbalisti Interu Miami si stále môžu zahrať v play-off MLS, momentálne strácajú päť bodov na poslednú postupovú priečku.

Na to však budú potrebovať Messiho, v zostave s ktorým ešte neprehrali. Argentínčan nastrieľal v drese floridského tímu doposiaľ 11 gólov a pridal osem asistencií, doviedol ho k celkovému prvenstvu v pohárovej súťaži Leagues Cup.

Pre Messiho to bola 44. trofej v kariére, v ich počte patrí k najúspešnejším futbalistom histórie.

Lionel Messi vynechal aj ostatný zápas Argentíny v juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2026 v USA, Kanade a Mexiku proti Bolívii v La Paz.

V úvodnom dueli kvalifikácie však zariadil víťazstvo 1:0 nad Ekvádorom v Buenos Aires gólom z priameho kopu.

Bol to jeho 104. gól v 176. reprezentačnom súboji a celkovo 29. v bojoch o MS, čím vyrovnal juhoamerický rekord niekdajšieho spoluhráča z FC Barcelona Uruguajčana Luisa Suáreza.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Messi možno vynechá ďalšie zápasy, k dispozícii nebude ani vo finále pohárovej súťaže