Zahrá si so Škriniarom? Messi stratil motiváciu a Paríž dosiahol nové dno

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP, úprava Sportnet)
Martin Kozinka|4. apr 2023 o 09:40

Fanúšikovia Paríža St. Germain Messiho vypískali.

PARÍŽ. Od ohromných osláv v Argentíne k bučaniu vo Francúzsku. V rodnej krajine vítali Lionela Messiho ako Boha, v Paríži ako nechceného návštevníka.

Počas reprezentačnej prestávky s Argentínou vyhral dva zápasy proti Paname a Curacau. Proti druhému súperovi sa mu podarilo streliť hetrik. 

Vďaka nemu Messi prekonal stogólovú hranicu za rodnú krajinu. Do klubu sa tak vrátil opäť vysmiaty, ako to už po návratoch z reprezentácie u neho býva. 

Lionel Messi oslávil v Argentíne so spoluhráčmi a rodinou trofej pre majstra sveta.
Lionel Messi oslávil v Argentíne so spoluhráčmi a rodinou trofej pre majstra sveta. (Autor: TASR/AP)

Hviezdy zhasli

V prvom zápase po reprezentačnej prestávke však Parížania prehrali s Lyonom 0:1 a z radosti sa stal hnev. Bola to druhá domáca prehra PSG v rade.

Zároveň sa za posledných 180 minút hry hviezdny útok Kylian Mbappé a Lionel Messi (Neymar je zranený, pozn.) nezaskvel ani raz.

„Nemôžeme čakať, že Leo a Kylian v každom zápase všetko zariadia,” vysvetlil pre AFP po prehre s Lyonom tréner PSG Christophe Galtier.

Nevracanie sa do obrany, zlý prvý dotyk alebo nepresná prihrávka. To boli veci, v ktorých Messi vyhorel. Celkovo stratil v zápase až 26 lôpt. To je príliš veľa.

Nebol v tom sám. Mbappé taktiež nemal svoj najlepší večer. Zahadzoval šancu za šancou a takisto stratil viac ako dvadsať lôpt v stretnutí.

Pre Barcelonu sa obetuje, pre Paríž nie

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Zahrá si so Škriniarom? Messi stratil motiváciu a Paríž dosiahol nové dno