Messi chytal mikrofón, jeho prejav prekvapil. Svojich súperov označil za šelmy

Lionel Messi si prebral už svoju ôsmu Zlatú loptu. Na pódiu stál aj so svojimi synmi.
Lionel Messi si prebral už svoju ôsmu Zlatú loptu. Na pódiu stál aj so svojimi synmi. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|31. okt 2023 o 07:50

Futbal chcem hrať ešte dlho, tvrdí.

BRATISLAVA. Keď Lionel Messi v roku 2010 preberal druhýkrát Zlatú loptu, už zosnulý velikán Johan Cruyff vyhlásil, že ju môže získať päť až šesťkrát.

Vtedy si niektorí mysleli, že jeden z najvplyvnejších mužov v dejinách futbalu preháňa. Veď nikto predtým nevyhral túto trofej viac ako trikrát. Messi však prevýšil očakávania. Všetkých, aj sám seba.

V pondelok večer získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta za rok 2023. Nadviazal na prvenstvá z rokov 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 a 2021.

Argentínčan ocenenie získal po ôsmy raz, čím vylepšil svoj vlastný svetový rekord. Na trón sa vrátil po dvoch rokoch, keď sa vlani nedostal ani do prvej tridsiatky. 

„Je to individuálna trofej, ale nikdy by som ju nedosiahol bez mojich argentínskych spoluhráčov. Veľká vďaka patrí aj mojej manželke a deťom,“ vravel Messi. 

Všetci ľudia v sále vstali a tlieskali mu. Ešte predtým ich k tomu vyzval bývalý futbalista Didier Drogba, ktorý galavečer moderoval. 

Ako Messi prekvapil

Keď v parížskom Théâtre du Châtelet vystúpil Messi na pódium, v noblesnom fraku vyzeral inak ako na ihrisku.

Keď ešte v roku 2009 prvýkrát prevzal trofej, mal o číslo väčší oblek, kravatu a dlhé vlasy. Odvtedy sa dosť zmenil. Aj vlasov nosí oveľa menej.

Tridsaťšesťročný Messi tentoraz svojim prejavom mnohých zaskočil. Ako?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Messi chytal mikrofón, jeho prejav prekvapil. Svojich súperov označil za šelmy