Messi sa zrejme vráti do hry, jeho tím čaká líder zámorskej MLS

Lionel Messi počas pokutového kopu v drese Interu Miami.
Lionel Messi počas pokutového kopu v drese Interu Miami. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. okt 2023 o 09:00

Hviezdneho Argentínčana trápili zdravotné problémy.

BRATISLAVA. Argentínsky futbalista Lionel Messi by mohol nastúpiť za Inter Miami v domácom zápase zámorskej MLS v noci na nedeľu proti Cincinnati.

Jeho klub to naznačil v piatok na sociálnych sieťach.

Tridsaťšesťročný útočník vynechal päť z uplynulých šiestich zápasov pre svalové zranenie. Od 20. septembra odohral za tím dokopy len 37 minút proti Torontu a problém s nohou ho vyradil z hry ešte v prvom polčase.

Messi vynechal aj jeden reprezentačný duel. Národnému tímu chýbal v stretnutí kvalifikácie MS 2026, v ktorom majstri sveta vyhrali na pôde Bolívie 3:0.

Klub v piatok na sociálnych sieťach zverejnil príspevok "Nos vemos mañana", v preklade "uvidíme sa zajtra" s fotografiou sedemnásobného držiteľa Zlatej lopty. Navyše, Messi v piatok trénoval so svojimi spoluhráčmi.

Inter Miami bojuje tri stretnutia pred koncom základnej časti MLS o miestenku do play-off. Tím je momentálne na 14. mieste v tabuľke Východnej konferencie so stratou piatich bodov na postupovú deviatku.

Môže to byť Messiho posledný domáci zápas v sezóne. Miami čaká ešte jeden duel doma proti Charlotte (18. októbra), no Messiho účasť je nepravdepodobná.

Tréner argentínskej reprezentácie Lionel Scaloni ho totiž zaradil do nominácie na stretnutia s Paraguajom (12. októbra) a na pôde Peru (17. októbra).

Do amerického klubu prišiel Messi v lete, v dvanástich dueloch vsietil jedenásť gólov a priviedol tím k víťazstvu v Leagues Cupe. Počas jeho absencie zaznamenal Inter jeden triumf, dve remízy a tri prehry.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Messi sa zrejme vráti do hry, jeho tím čaká líder zámorskej MLS