Dovedie Xavi Barcelonu k postupu? Šláger kola sa hrá v Londýne

Xavi Hernandéz v pozícii trénera FC Barcelona.
Xavi Hernandéz v pozícii trénera FC Barcelona. (Autor: SITA/AP)
TASR|23. nov 2021 o 00:00

Manchester United povedie dočasný tréner.

BRATISLAVA. Viacero atraktívnych stretnutí ponúkne utorňajšie 5. kolo skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2021/2022.

Oči futbalovej verejnosti sa budú upierať najmä na súboj FC Barcelona - Benfica Lisabon, v ktorom si Katalánci môžu zabezpečiť postup do osemfinále.

Za šláger možno označiť zápas na Stamford Bridge, kde obhajca trofeje Chelsea Londýn privíta už postupujúci Juventus Turín.

Skóre 2:6, no postup na dosah

Barcelona sa po domácej prehre 0:3 s Bayernom Mníchov a rovnakom výsledku v Lisabone pozviechala a nad Dynamom Kyjev vyhrala 1:0 doma aj vonku.

Portugalský tím nedokázal pridať k triumfu ďalší a na konte má o dva body menej ako jeho utorkový súper. Barcelona postúpi, ak zdolá Benficu. Lisabončanom by v tom prípade zostala nádej kvalifikovať do Európskej ligy UEFA.

Pred touto konfrontáciou sa obaja súperi stretli v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 2012/13. Barcelona vtedy zvíťazila v Lisabone 2:0.

O góly sa postarali Alexis Sanchez so Cescom Fabregasom a celý zápas odohral aj terajší tréner katalánskeho veľkoklubu Xavi Hernández.

Premiéru na lavičke Barcelony si odbil v sobotnom ligovom zápase v mestskom derby s Espanyolom, jeho zverenci so šťastím zvíťazili 1:0.

Dva scenáre pre postup United

Nielen Barcelona pôjde do ďalších súbojov s novým kormidelníkom. V nedeľu odvolalo vedenie Manchestru United Nóra Oleho Gunnara Solskjaera, tím dočasne povedie jeho asistent Michael Carrick.

V F-skupine čaká "červených diablov" súboj na pôde Villarealu. Oba tímy majú na konte sedem bodov. Pôjde o dôležitý zápas, keďže z tretieho miesta si brúsi zuby na postup aj Atalanta Bergamo s piatimi bodmi.

United postúpia, ak zdolajú španielsky tím, alebo aj vtedy, ak sa oba zápasy v skupine skončia nerozhodne. Villarreal si zabezpečí istotu postupu v prípade triumfu, ale Atalanta v tom prípade nemôže zdolať Young Boys Bern.

Mužstvá v rozpätí štyroch bodov

Rozhodnúť sa môže v "géčku", vedúci Salzburg by spečatil postup triumfom nad Lille. V ďalšom súboji hostí Sevilla nemecký Wolfsburg.

Rakúsky majster má na čele skupiny sedem bodov, nasledujú päťbodoví Lille s Wolfsburgom, Sevilla má tri body.

V H-skupine privíta Chelsea už istého postupujúceho Juventus Turín. Londýnčania si zabezpečia postup ak neprehrajú, alebo ak Zenit Petrohrad v druhom stretnutí H-skupiny nezdolá švédske Malmö.

Obhajca titulu je vo forme, v sobotu zdolal v anglickej Premier League Leicester 3:0. V ligovej tabuľke je na čele s 29 bodmi, o tri menej má druhý Manchester City. Tréner Thomas Tuchel po zápase už myslel aj na utorňajší duel:

"Máme za sebou ďalší krok a ďalší je pred nami. Musíme ho zvládnuť. Je potrebné, aby sme držali spolu a dúfam, že úspešne," uviedol pre klubový web.

Program 5. kola skupinovej fázy LM 2021/2022:

E-skupina:

18.45 Dynamo Kyjev - Bayern Mníchov /rozhoduje: Meler (Tur.)/

21.00 FC Barcelona - Benfica Lisabon /rozhoduje: Karašev (Rus.)/

F-skupina:

18.45 FC Villarreal - Manchester United /rozhoduje: Brych (Nem.)/

21.00 Young Boys Bern - Atalanta Bergamo /rozhoduje: Siebert (Nem.)/

G-skupina:

21.00 FC Sevilla - VfL Wolfsburg /rozhoduje: Cakir (Tur.)/

21.00 OSC Lille - RB Salzburg /rozhoduje: Taylor (Ang.)/

H-skupina:

21.00 Malmö FF - Zenit Petrohrad /rozhoduje: Treimanis (Lit.)/

21.00 Chelsea Londýn - Juventus Turín /rozhoduje: Jovanovič (Srb.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dovedie Xavi Barcelonu k postupu? Šláger kola sa hrá v Londýne