Mourinho bujaro oslavoval gól a poslal odkaz neprajníkom

Marouane Fellaini v objatí s Josém Mourinhom.
Marouane Fellaini v objatí s Josém Mourinhom. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. nov 2018 o 08:50

Po zápase Ligy majstrov proti Bernu Mourinho pochválil aj Davida de Geu.

MANCHESTER. Futbalisti Manchestru United sa v utorok natrápili na tesné víťazstvo proti Young Boys Bern (1:0).

Hoci mali celý zápas jasnú prevahu a na svojho súpera vyslali 22 striel a z toho 4 do priestoru bránky hostí, na gól čakali až do nadstaveného času, kedy ho zaznamenal Marouane Fellaini.

Fellaini napodobnil Ronalda po 11 rokoch

Vďaka Belgičanovmu zásahu sa "červení diabli" dostali do najlepšej šestnástky a s určitosťou si zahrajú vo vyraďovacej časti kontinentálneho pohára číslo jeden. Navyše majú stále šancu vyhrať svoju H-skupinu.

"Bolo skvelé vyhrať v závere. Vypracovali sme si v zápase veľa šancí a mali sme skórovať skôr, na konci však všetko dopadlo dobre. Ďalší zápas vo Valencii si tak môžeme užiť a pokúsiť sa zo seba vydať to najlepšie, aby sme zvíťazili," povedal po zápase pre portál uefa.com Fellaini.

Mimochodom, tento 31-ročný Belgičan sa stal po dlhých 11 rokoch prvým hráčom United, ktorý v Lige majstrov rozhodol zápas v 90. minúte. Ešte v novembri 2007 sa to podarilo Cristianovi Ronaldovi v dueli proti svojmu bývalému klubu Sportingu Lisabon (2:1).

Mourinhov odkaz neprajníkom

Z triumfu sa radoval aj kouč tímu z Old Trafford José Mourinho. Po Fellainiho góle od úľavy chytil držiak s fľašami a hodil ho o zem.

V pozápasovom interview pre BT Sport nezaprel svoju typickú povahu a poslal odkaz aj svojim neprajníkom. "Dôležité je kvalifikovať sa," pripomenul Portugalčan známu futbalovú pravdu.

"Pre tých, ktorí ma zbožňujú, mám jednu krásnu štatistiku. Som 14 rokov v Lige majstrov a štrnásťkrát sa môj tím dostal do vyraďovacej časti. Akonáhle sa tak nestalo, vyhral som s ním Európsku ligu," dodal Mourinho.

Po skončení merania síl pochválil aj svojho zverenca medzi tromi žrďami Davida de Geu. Španiel v stretnutí zneškodnil jednu vážnejšiu tutovku, ktorú mal švajčiarsky tím na svojich kopačkách.

"David mal iba jeden zákrok, ale vyzeral fenomenálne. O také niečo sa zvyčajne postará len najlepší brankár na svete a vďaka tomu môže jeho tím vyhrať zápas," skonštatoval Mourinho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinho bujaro oslavoval gól a poslal odkaz neprajníkom