Bayern strelil päť gólov, ale prišiel o kľúčového hráča. Stihne MS vo futbale?

Leroy Sané (v strede) v drese Bayernu Mníchov.
Leroy Sané (v strede) v drese Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. okt 2022 o 16:28

V zápase proti Freiburgu strelil aj gól.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov prišiel na bližšie neurčený čas o svojho útočníka Leroya Saného.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ totiž utrpel svalové zranenie v oblasti ľavého stehna počas nedeľňajšieho ligového duelu proti Freiburgu.

Bavori uvedený zápas zvládli a súpera zdolali 5:0. Zranenie Saného potvrdili detailné vyšetrenia lekárov, tí však nedokázali určiť časový predpoklad jeho liečby.

"Počas jeho zotavovania sa budeme musieť zaobísť bez jeho služieb," informoval Bayern, ktorý sa v tabuľke Bundesligy dostal už na 2. priečku s mankom štyroch bodov na vedúci Union Berlín.

Saného v nedeľu absolvoval 76 minút a na spomenutom vysokom triumfe sa podieľal jedným presným zásahom. V aktuálnej sezóne dostal príležitosť v desiatich ligových stretnutiach a dosiahol v nich päť gólov.

Na Bayern už v stredu čaká zápas 2. kola Nemeckého pohára proti Augsburgu, počas najbližšieho víkendu nastúpi v lige proti Hoffenheimu. Nasledovať bude súboj Ligy majstrov na pôde španielskeho FC Barcelona.

Leroy Sané patrí medzi kľúčových hráčov nemeckej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Katare. Jeho spoluhráč v klube aj národnom tíme Thomas Müller nedohral minulotýždňový súboj Ligy majstrov proti Viktorii Plzeň.

Podľa kouča Juliana Nagelsmanna ide v jeho prípade o problémy v oblasti chrbta. Müller v nedeľu proti Freiburgu chýbal v zostave Mníchovčanov.

Tabuľka Bundesligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Bayern strelil päť gólov, ale prišiel o kľúčového hráča. Stihne MS vo futbale?