Trnavčania boli dlho bezzubí, v Poznani však strelili dôležitý gól

Gólová radosť hráčov Trnavy po góle Lukáša Štetinu.
Gólová radosť hráčov Trnavy po góle Lukáša Štetinu. (Autor: TASR)
TASR|10. aug 2023 o 21:50 (aktualizované 10. aug 2023 o 22:30)

V závere stretnutia skóroval Lukáš Štetina.

Konferenčná liga - 3. predkolo

Lech Poznaň - Spartak Trnava 2:1 (0:0)

Góly: 46. Marchwinski, 63. Velde - 87. Štetina

ŽK: Andersson - Bainovič, Mikovič, Procházka

Rozhodcovia: Karaoglan - Sesigüzel, Komurcuoglu (všetci Turec.)

Poznaň: Bednarek - Pereira, Blažič, Milič, Andersson - Murawski - Hotič, Marchwinski (90.+2 Sobiech), Karlström, Velde (77. Szymczak) - Ishak (87. Sousa)

Trnava: Takáč - Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič - Bainovič (78. Bukata), Zeljkovič, Procházka - Ofori (68. Azango), Djuričin (68. Ristovski), Daniel (90.+3 Gorosito)

POZNAŇ. Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v úvodnom zápase 3. predkola Konferenčnej ligy na pôde poľského Lechu Poznaň 1:2.

Domáci boli v zápase lepším tímom a kým Trnava bola dlho v útoku bezzubá, Lech mal najmä v prvom polčase viacero dobrých gólových šancí.

Tie dokázali hráči v modrých dresoch premeniť až po zmene strán, no v 87. minúte strelil z pohľadu celého dvojzápasu veľmi dôležitý gól Lukáš Štretina.

VIDEO: Lukáš Štetina a jeho gól v zápase proti Lechu Poznaň

Odveta je na programe vo štvrtok 17. augusta o 20.00 h.

Víťaz sa v play-off o skupinovú fázu EKL stretne so zdolaným zo súboja 3. predkola Európskej ligy (EL) medzi Slaviou Praha a SC Dnipro-1.

Priebeh zápasu: Lech Poznaň - Spartak Trnava

I. polčas:

Už úvodná štvrťhodina hry naznačila, aký zrejme bude obraz hry. Na lopte boli aktívnejší domáci, čelili však prehustenému defenzívnemu bloku Trnavčanov, ktorí boli stiahnutí na vlastnej polovici.

Prvá hrozba pre Spartak prišla v 13. minúte, keď po pravej strane prenikol Pereira, ale jeho spätná prihrávka preletela malým vápnom a iba tesne minula nohu nabiehajúceho Ishaka.

Poznaň však tento moment nabudil a z pasívnej hry Trnavčanov pramenili ďalšieho príležitosti Lechu. V 18. minúte si nepostrážil letiaci center do šestnástky Koštrna, ktorého predskočil Velde, no Takáč vyrazil loptu na roh.

Brankár slovenského zástupcu bol v permanencii aj v 25. minúte, keď obrana Spartaka opäť zaspala a do hlavičkového zakončenia pustila Murawského, ten mieril iba do nôh Takáča.

V závere prvého dejstva sa prvýkrát pripomenuli aj hostia, keď Bainovič ďalekonosnou strelou natiahol Bednareka. Hernú prevahu domácich dokumentovala v prvom polčase aj štatistika držania lopty (80:20).

II. polčas:

Po zmene strán sa hostia nestihli skoncentrovať a po 29 sekundách inkasovali.

VIDEO: Prvý gól Lechu Poznaň v zápase proti Spartaku Trnava

Center aktívneho Pereiru spadol medzi stopérov Štetinu a Kóšu, ale ani jeden z nich nedokázal pokryť Marchwinského, ktorý pohotovým zakončením vo výskoku poslal Lech zaslúžene do vedenia.

Domácich strelený gól upokojil, dokázali s rozvahou podržať loptu a v 64. minúte opäť Defenzíva hostí sa nevyznamenala, keď dovolila súperovi jednoduchú narážačku v pokutovom území, po ktorej sa presadil Velde.

VIDEO: Druhý gól Lechu Poznaň v zápase proti Spartaku Trnava

Na gól reagoval tréner Michal Gašparík oživením ofenzívy, keď na ihrisko poslal Azanga a Ristovského. V 87. minúte zachránil šance Spartaka na postup Štetina, ktorý sa najlepšie zorientoval po priamom kope.

V nadstavenom čase mohol rovnaký hráč dokonca vyrovnať, ale po nacvičenom signály nedokázal loptu umiestniť do siete.

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Vedeli sme, že na nás vybehnú s vysokým postavením, s tým sme mali problém. Vrchní hráči nám neudržali loptu, keď sme ju mali. Čo sa týka defenzívy, mali nejaké šance, ale vedeli sme sa s tým vyrovnať.

Nemôže sa stať, že upozorňujeme hráčov, aby sa sústredili, vybehneme na ihrisko a hneď dostaneme gól, následne druhý. Oživenie nám priniesli dve striedania, dobre zapadli Azango s Ristovskim. Pri troche šťastia sa mohol zápas skončiť 2:2.

Chceli sme hrať viac s loptou, ale súper mal vysoké postavenie a nevedeli sme sa z toho dostať. Nadviažeme na dobré úseky hry doma a určite to s nami nebude mať Lech ľahké. Verím, že vypredáme štadión a pôjdeme do toho, pred odvetou je všetko otvorené."

Lukáš Štetina, obranca Spartaka Trnava a autor gólu: "Od prvej minúty sme ťahali za kratší koniec. Musíme byť radi za stav 1:2, pretože oni mali v prvom polčase šancí viac. Po prestávke sme dostali dva góly v priebehu desiatich minút, keď sme si to neustrážili. To je škoda, hlavne na to sme si mali dať pozor."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Trnavčania boli dlho bezzubí, v Poznani však strelili dôležitý gól