Arsenal posiluje v boji o titul, prichádza Belgičan Trossard

Leandro Trossard v drese Arsenalu Londýn.
Leandro Trossard v drese Arsenalu Londýn. (Autor: Twitter UpYourArsenal)
SITA|21. jan 2023 o 13:07

Belgický krídelník by mal byť k dispozícii už v nedeľu v ligovom súboji proti Manchestru United.

LONDÝN. Belgický reprezentant Leandro Trossard mení dres v najvyššej anglickej futbalovej súťaži, z Brightonu sa 28-ročný útočník či krídelník sťahuje do londýnskeho Arsenalu.

Vedenie "kanonierov" v súvislosti s prestupom Trossarda informovalo, že s ním podpísalo viacročnú zmluvu bez uvedenia detailov. Známa nie je ani výška odstupného. Trossard vo farbách belgickej reprezentácie doteraz odohral 24 duelov a nechýbal ani na MS 2022 v Katare.

Leandro Trossard pôsobil v Brightone od leta 2019, predtým bol kmeňovým hráčom belgického Genku. V Arsenale je jeho úlohou zvýšiť konkurenciu v ofenzíve, keďže klubu chýba Brazílčan Gabriel Jesus.

Ten si na vlaňajších majstrovstvách sveta v Katare zranil koleno. Londýnčania si "brúsili zuby" na zisk mladého Ukrajinca Mychajla Mudryka, no talentovaný futbalista napokon zamieril z Šachtaru Doneck za 100 miliónov eur k mestskému rivalovi FC Chelsea.

"Je to všestranný hráč s vysokými technickými schopnosťami, inteligenciou a veľkými skúsenosťami v Premier League aj na medzinárodnej úrovni," povedal na adresu novej tváre v kádri kouč Arsenalu Mikel Arteta.

Klub verí, že sa mu podarí vybaviť dokumenty tak, aby Trossard mohol hrať už v nedeľu doma proti Manchestru United.

Arsenal je aktuálne lídrom Premier League s päťbodovým náskokom pred obhajcom titulu Manchestrom City a jedným zápasom k dobru. "The Gunners" zatiaľ naposledy získali ligový titul ešte v sezóne 2003/2004.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arsenal posiluje v boji o titul, prichádza Belgičan Trossard