Škriniara pripravil o kapitánsku pásku a hneď rozhodol o triumfe. Tréner nešetril chválou

Lautaro Martinez.
Lautaro Martinez. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. feb 2023 o 15:32

Inter Miláno zdolal v mestskom derby AC Miláno 1:0.

MILÁNO. V polovici decembra sa argentínsky futbalový útočník Lautaro Martínez podieľal na zisku titulu majstra sveta pre svoju vlasť a aj po návrate do klubu je v dobre forme.

V nedeľu bola opora Interu Miláno autorom jediného presného zásahu v ligovom derby proti AC Miláno. Inter si ziskom troch bodov upevnil druhú priečku v tabuľke Serie A s mankom trinástich bodov na vedúci Neapol.

"Majstrovstvá sveta ma akoby naštartovali. Zisk titulu svetového šampióna bol najkrajší možný darček. Mnoho som sa naučil a teraz sa to snažím predvádzať na ihrisku v Interi," zhodnotil Lautaro Martínez, ktorý má na konte už 12 presných zásahov v tejto ligovej sezóne.

VIDEO: Zostrih zápasu Inter Miláno - AC Miláno

Martínez dotiahol Inter k triumfu v prestížnom Derby della Madonnina na rukáve s kapitánskou páskou, ktorú doteraz nosil slovenský obranca Milan Škriniar.

Ten sa však už na spolupráci od leta dohodol s francúzskym tímom Paríž Saint-Germain a aj keď v Miláne zotrvá do konca tejto sezóny, v Interi už nebude mať tak sinú pozíciu ako doteraz. V nedeľu absolvoval Slovák celý duel.

"Mojich hráčov som pochválil, pretože boli perfektní. Nepamätám si, aby sme derby ovládli tak dominantným spôsobom," zhodnotil nedeľňajší triumf nad AC kouč Interu Simone Inzaghi a doplnil: "Máme za sebou skvelé derby. Dvakrát za 20 dní zdolať AC sa nestáva každý rok.

My sa však v tabuľke nepozeráme pred seba ani za seba, len sa snažíme sledovať a zlepšovať seba." Obhajca titulu AC v lige nezvíťazil už v piatom súboji bez prerušenia a v tabuľke je až šiesty.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniara pripravil o kapitánsku pásku a hneď rozhodol o triumfe. Tréner nešetril chválou