Mbappé sa v budúcnosti neobáva zmien. Počíta s odchodom z Paríža aj Európy

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe (Autor: TASR/AP)
SITA|17. jan 2024 o 15:13

Tvrdí, že futbalovo dozrel vďaka funkcii kapitána.

BRATISLAVA. Francúzsky futbalový reprezentant Kylian Mbappé nevylučuje, že v určitom okamihu opustí Paríž Saint-Germain i európsky kontinent podobne, ako to urobili minulé leto spravili Lionel Messi a Neymar.

Ako uviedol web as.com, Mbappé v rozhovore pre magazín GQ zároveň povedal, že sa nebojí zmien, čím opäť podnietil špekulácie o možnom prestupe do španielskeho Realu Madrid po skončení aktuálnej sezóny 2023/2024.

„Mnoho skvelých hráčov, ktorí poznačili históriu futbalu, opustili Európu toto leto. Vstupujeme do novej éry. Je to súčasť kolobehu tohto športu a raz budem musieť odísť aj ja.

Nebojím sa tých zmien. Len premýšľam o tom, že budem pokračovať v kariére a pôjdem vlastnou cestou,“ okomentoval Mbappé možnosť, že sa jedného dňa presunie do futbalovo exotickej destinácie.

Dvadsaťpäťročný Mbappé tvrdí, že za svoj vývoj v doterajšom priebehu kariéry vďačí všetkým trénerom, ktorí ho viedli.

„Zažil som šesť alebo sedem trénerov medzi mužmi, takže som sa naučil viacero spôsobov, ako robiť svoju prácu. Rozvinul som rôzne aspekty mojej hry. Správnou predispozíciou pokroku je počúvať a prispôsobovať sa,“ poznamenal majster sveta z „mundialu“ 2018 v Rusku.

Verí tiež, že vďaka funkcii kapitána v PSG a v národnom tíme veľmi dozrel: „Veľký rozdiel je v tom, že moja pozornosť bola skutočne zameraná na môj výkon a na to, čím by som mohol prispieť k tímu ako jednotlivec. Byť kapitánom je nová verzia futbalu.“

Mbappé tiež vraví, že v súčasnom futbalovom modeli by uvítal zmeny. „Približujeme sa k modelu NBA so 70 zápasmi za sezónu. Osobne sa nebránim tomu, aby sme hrali toľko duelov, no nie vždy budeme schopní hrať dobre a ponúknuť verejnosti predstavenie, aké očakáva.

Nechcem nikoho poučovať, ale musíme spoločne premýšľať, ako docieliť to, aby sme ponúkli najlepšiu možnú šou,“ skonštatoval Mbappé.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Mbappé sa v budúcnosti neobáva zmien. Počíta s odchodom z Paríža aj Európy