Mbappé chcel odísť. Peréz verí, že od januára bude hráčom Realu

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. okt 2021 o 14:55 (aktualizované 5. okt 2021 o 17:40)

Jeho žiadosti klub v lete nevyhovel.

PARÍŽ. Kylian Mbappé potvrdil, že už v júli žiadal vedenie futbalového Paríža St. Germain o možnosť opustiť klub. Ten mu nevyhovel a útočník tak bude môcť po sezóne odísť bez odstupného.

"Požiadal som o odchod už koncom júla. Chcel som, aby to bolo prospešné pre obe strany a klub dostal odstupné, za ktoré by mohol získať kvalitnú náhradu.

Paríž mi dal veľa a bol som tu vždy šťastný," povedal 22-ročný Mbappé v rozhovore pre francúzsku stanicu RMC.

Francúz sa napokon na novom kontrakte s Parížom nedohodol a v auguste klub odmietol ponuku Realu Madrid za neho vo výške takmer 200 miliónov eur.

"Ľudia hovoria, že som odmietol šesť alebo sedem ponúk na predĺženie zmluvy a že som nikdy nerokoval so športovým riaditeľom Leonardom, ale to vôbec nie je pravda," reagoval na špekulácie niekdajší hráč Monaka.

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez napriek tomu dúfa, že sa v januári dotiahne prestup talentovaného francúzskeho útočníka. 

"V januári budeme mať novinky od Mbappého. Dúfame, že už prvého bude všetko vyriešené," povedal Pérez v utorok pre španielsky El Debate.

Neskôr však musel svoje sebavedomé slová vysvetliť.

"Chcel som povedať, že si musíme počkať na začiatok budúceho roka, aby sme mohli priniesť nejaké novinky o prestupe Mbappého. So všetkým rešpektom a pri dobrých vzťahoch s Parížom St. Germain," zdôraznil podľa AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Mbappé chcel odísť. Peréz verí, že od januára bude hráčom Realu