Sedem rokov sa do pohára neprihlásili. Teraz sa storočný klub teší na zápas s DAC

Momentka zo zápasu Kostolné Kračany - Gabčíkovo.
Momentka zo zápasu Kostolné Kračany - Gabčíkovo. (Zdroj: Facebook / Mesto Gabčíkovo)
Titanilla Bőd|31. júl 2023 o 18:30

Gabčíkovo už raz hralo pohárový zápas s Dunajskou Stredou.

KOSTOLNÉ KRAČANY, GABČÍKOVO, BRATISLAVA. Dedinské tímy proti veľkoklubom. Práve možnosť takýchto konfrontácií dáva pohárovým súťažiam svojské čaro.

Slovnaft Cup je čoraz populárnejší medzi klubmi z nižších súťaží, lebo stačí trocha šťastia pri žrebe a môžu naraziť na súpera so zvučným menom.

Víťaz stretnutia prvého kola medzi TJ Kostolné Kračany a ŠK 1923 Gabčíkovo privíta v ďalšom kole Dunajskú Stredu, čo znamenalo veľkú motiváciu pre oba tímy.

Z článku sa dozviete:

  • Prečo sa Gabčíkovo v poslednom období do pohára neprihlasovalo?
  • Akú dohodu spravilo vedenie klubu Gabčíkova s futbalistami?
  • Prečo nebol tréner Gabčíkova na zápase?
  • Ako videl zápas tréner Kostolných Kračian?
  • Ako dopadla pohárová konfrontácia medzi Gabčíkovom a DAC pred 29 rokmi?

Po siedmich rokoch

Nováčik piatej ligy Kostolné Kračany napokon podľahol štvrtoligistovi z Gabčíkova 0:2. Klub, ktorý má aj v názve rok založenia, sa tak môže tešiť na veľký zápas s Dunajskou Stredou.

Gabčíkovo sa pritom v predchádzajúcich rokoch do pohárovej súťaže neprihlasovalo. Naposledy účinkovalo v Slovnaft Cupe v sezóne 2016/2017, keď v prvom kole zdolalo Veľké Leváre vysoko 7:2 a potom podľahlo Šali 1:2.

„Pohárové zápasy sa spravidla hrajú cez týždeň, kedy sa ťažšie dáva dokopy mužstvo, navyše skrývajú v sebe riziko zranenia. V úvode sa hrá na ihrisku súperov z nižších súťaží, ktorí chýbajúcu kvalitu môžu kompenzovať tvrdosťou. Preto sme veľmi nevideli zmysel v tom, aby sme hrali pohárovú súťaž,“ objasnil svoj postoj sekretár klubu z Gabčíkova Zsolt Kovács.

V uplynulej sezóne obsadilo Gabčíkovo v IV. lige Západ úctyhodné druhé miesto. Po poslednom domácom zápase mali hráči a funkcionári posedenie, kde futbalisti prišli s nápadom, že by chceli hrať Slovnaft Cup.

„Napokon som súhlasil, no povedal som im, že ak vypadnú so súperom z nižšej súťaže, tak prídu o mesačný plat. Naopak, ak by dokázali vyradiť súpera z vyššej súťaže, tak im pridáme jeden plat navyše. Hráči s týmito podmienkami súhlasili,“ uviedol pre Sportnet Zsolt Kovács.

Vtedy ešte nevedel, že žreb im prisúdi ako možného súpera v druhom kole Dunajskú Stredu.

DAC ako motivácia

Vyhliadka možnej konfrontácie s vicemajstrom motivovala aj futbalistov Kostolných Kračian.

„Myslím si, že to hráčom aj zväzovalo nohy. Hrali sme trochu kŕčovito, navyše sme v úvode stretnutia dostali smolný gól. Hosťom to vyhovovalo, odvtedy hrali takticky. Nebolo veľa vyložených príležitostí, hralo sa najmä medzi šestnástkami,“ opísal dianie na ihrisku tréner domácich Kristián Bogyai.

Tréner bol mierne sklamaný z výkonu mužstva. „Naša hra smerom dopredu nebola ideálna, nedokázali sme vypracovať príležitosti pre našich útočníkov a krídeľníkov. Samozrejme, súper má svoju kvalitu a vo svojich radoch má takých šikovných hráčov, ako napríklad rýchlonohý Ruslan Nikulin,“ doplnil tréner Kostolných Kračian.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sedem rokov sa do pohára neprihlásili. Teraz sa storočný klub teší na zápas s DAC