Olympiakos sa po vyradení Slovana posilňuje, získal odchovanca Barcelony

Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Olympiakos Pireus.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Olympiakos Pireus. (Autor: Pavol Gašpar)
SITA|13. aug 2022 o 15:55

Američan De la Fuente si chce zaistiť miesto v nominácii na MS 2022 v Katare.

MARSEILLE. Grécky futbalový klub Olympiakos Pireus, ktorý v kvalifikačnom kole Európskej ligy vyradil úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava, získal na hosťovanie do konca sezóny amerického krídelníka Konrada de la Fuenteho.

Gréci už majú istotu účinkovania v pohárovej Európe počas celej jesene 2022, zahrajú si totiž v skupinovej časti Európskej ligy alebo v prípade prehry v Európskej konferenčnej lige.

Dvadsaťjedenročný mladík, ktorý do seniorského futbalu prenikol v rezerve španielskeho FC Barcelona, absolvoval uplynulý ročník vo francúzskom tíme Olympique Marseille.

Rodák z Miami zostáva kmeňovým hráčom francúzskeho vicemajstra, s ktorým má zmluvu do leta 2025.

V sezóne 2021/2022 absolvoval Konrad de la Fuente spolu 16 ligových zápasov za Olympique, hral však len do úvodu apríli, potom mu to znemožnila operácia zraneného kolena.

Od účinkovanie v gréckom Olympiakose si Američan sľubuje väčšiu hernú prax so šancou dostať sa do reprezentácie USA pre majstrovstvá sveta v Katare.

Americkí futbalisti budú na svetovom šampionáte súčasťou základnej B-skupiny a ich súpermi budú postupne výbery Walesu (21.11.), Anglicka (25.11.) a Iránu (29.11.).

Zaujímavosťou je, že v seniorskom výbere USA debutoval De la Fuente v novembri 2020 práve v prípravnom zápase proti Walesanom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Olympiakos sa po vyradení Slovana posilňuje, získal odchovanca Barcelony