Bayern nakupuje u konkurencie. Z Lipska prichádza osvedčený stredopoliar

Konrad Laimer (vľavo) v drese RB Lipsko.
Konrad Laimer (vľavo) v drese RB Lipsko. (Autor: TASR/dpa via AP)
SITA|13. apr 2023 o 15:28

V tíme RB Lipska pôsobí rakúsky stredopoliar od roku 2017.

BRATISLAVA. Nemecký futbalový šampión FC Bayern Mníchov spečatil transfer rakúskeho reprezentačného stredopoliara Konrada Laimera z konkurenčného tímu RB Lipsko.

Bavorský veľkoklub síce zatiaľ nepotvrdil angažovanie 25-ročného rodáka zo Salzburgu, no referoval o ňom zväčša dobre informovaný nemecký denník Bild.

Mníchovčania získajú Laimera, o ktorého mali záujem aj anglického kluby FC Chelsea a FC Liverpool, bez vyplatenia odstupného, keďže hráčovi 30. júna vyprší kontrakt v Lipsku.

Laimer by mal v Bayerne nastupovať na pozícii tzv. šestky, ktorá sa v utorňajšom zápase Ligy majstrov 2022/2023 na pôde Manchestru City (0:3) ukázala ako momentálne slabina tímu trénera Thomasa Tuchela.

Športový riaditeľ RB Lipsko Max Eberl sa počas zimnej prestávky snažil presvedčiť Laimera na pokračovanie v klube, no zároveň si uvedomoval, že u hráča nadišiel čas, keď by sa chcel posunúť do väčšieho klubu.

"Je tu už päť a pol roka. Môže byť tvárou budúcnosti, tak si ho chcem poistiť. On však vie, aký je dobrý a čo trh momentálne ponúka. Šanca je teda veľmi malá,“ povedal Eberl pred niekoľkými mesiacmi.

Laimer je odchovancom Red Bullu Salzburg, odkiaľ v roku 2017 prestúpil do Lipska. Za reprezentáciu Rakúska dosiaľ odohral 26 stretnutí, zaznamenal v nich dva góly. Bol tiež súčasťou rakúskeho národného mužstva na predvlaňajších majstrovstvách Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern nakupuje u konkurencie. Z Lipska prichádza osvedčený stredopoliar