Expert ukázal na esá Slovana: Je stvorený na veľké veci, ďalší má inštinkt zabijaka

Radosť Davida Strelca.
Radosť Davida Strelca. (Autor: TASR)
Pavol Spál|5. aug 2024 o 09:00

Je Slovan Bratislava favoritom proti majstrovi Cypru?

Keď sa stretli súperi pred trinástimi rokmi, tak bol APOEL Nikózia finančne silnejší ako Slovan. Teraz sa karta obrátila.

"Favoritom je Slovan, ktorý má vyšší rozpočet. Apoel nie je na tom finančne najlepšie, je veľmi závislý od financií, čo získa v európskych pohároch," tvrdí EPHRAIM GEORGIOU. Cyperský novinár z denníka 24sports.com sa špecializuje na APOEL.

Ako by ste opísali APOEL Nikózia?

Čo sa týka trofejí, APOEL má najviac majstrovských titulov (29), najviac národných pohárov (21) a v Superpohári je druhý za Omoniou (14).

Z hľadiska európskych úspechov je APOEL jednoznačne najúspešnejším cyperským tímom. Štyrikrát sa prebojoval do skupinovej fázy Ligy majstrov, z toho raz až do štvrťfinále (2011). Štyrikrát si zahral aj skupinu Európskej ligy, kde raz dosiahol aj osemfinále. 

Je APOEL najbohatší klub v krajine? 

Aris Limassol a Pafos majú finančne silných majiteľov, Omonia Nikózia tiež. APOEL má jeden z najvyšších rozpočtov, ale dlhuje veľa peňazí. Je veľmi závislý od financií, čo získa v európskych pohároch. 

Čo je typické pre APOEL? 

Má nového trénera a novú filozofiu v zápasoch. Vlani bývalý tréner Ricardo Sa Pinto hral systémom 4-3-3, ale tento rok nový tréner David Gallego preferuje 4-2-3-1 alebo 4-4-2. Znamená to teda, že pre hráčov sa veľa vecí zmenilo a potrebujú čas, aby sa zladili s tým, čo chce nový tréner. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Čo môže očakávať Slovan?
  • Kto je favoritom?
  • Ako by Slovan obstál v cyperskej lige?
  • Aký má rozpočet súper Slovana? Čím je zaujímavý?
  • Koľko zarobia najlepší hráči Apoelu? Porovanie so Slovanom...

Kto je lídrom tímu? 

Radosav Petrovič je lídrom v obrannej línii a spolu s Lašom Dvaliom, ktorý hral na majstrovstvách Európy za Gruzínsko, vytvoril skvelú stopérsku dvojicu. Výborným hráčom je defenzívny stredopoliar Giorgi Kostadinov. Potom je tu Brazílčan Marquinhos, ktorý je úžasný extrémista so skvelým driblingom. Má inštinkt zabijaka.

Títo traja patrili vlani medzi najužitočnejších hráčov. APOEL je vo všeobecnosti tím so skvelými hráčmi, ale potrebujú čas, aby sa zlepšili a hrali tak, ako chce ich nový tréner. 

APOEL nastúpi v stredu proti Slovanu v kvalifikácii Ligy majstrov? Ako ľudia spätí s klubom vnímajú slovenského majstra?

Všetci vedia, že budú mať ťažkú prácu, pretože Slovan je oveľa lepší tím ako posledný súper - moldavský Petrocub. V každom kvalifikačnom kole Ligy majstrov sa tímy zlepšujú.

Vladimír Weiss je veľké meno. Fantastický technik so zabijáckym driblingom a citom pre loptu. Treba si dať naňho pozor. Keď dáte priestor Davidov Strelcovi, tak vás potrestá. Iba 19-ročný Nino Marcelli je stvorený na veľké veci.

Slovan má ročný rozpočet približne dvadsaťpäť miliónov eur. Ako je to v prípade majstra Cypru?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Expert ukázal na esá Slovana: Je stvorený na veľké veci, ďalší má inštinkt zabijaka