Vymenia Česi trénera? Šilhavý má podporu hráčov

Čech Antonín Barák a Švéd Alexander Isak.
Čech Antonín Barák a Švéd Alexander Isak. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2022 o 11:33

Česi prehrali v baráži MS vo Švédsku 0:1.

BRATISLAVA. Česká futbalová reprezentácia vo Švédsku dlho a statočne bojovala o šancu postúpiť do finále baráže o majstrovstvá sveta.

Desať minút pred koncom predĺženia súboja v Štokholme rozhodlo o výhre domáceho výberu útočné duo Robin Quaison a Alexander Isak.

Gól Quaisona je na videu po 1:10 minúte:

Švédi sa vo finále baráže stretnú s Poliakmi v Chorzówe, Čechov čaká príprava vo Walese, ktorý svoje semifinále baráže o majstrovstvá sveta proti Rakúsku zvládol víťazne.

Hráčov trénera Jaroslava Šilhavého mohli v zápase mrzieť nepremenené šance.

"Starostlivo sme sa pripravovali, hrali sme spolu Euro, a tak sme chceli ísť aj na majstrovstvá sveta. A rozhodla jedna šanca, žiaľ na strane Švédska," povedal smutný kapitán Tomáš Souček pred kamerou ČT Sport.

Česká defenzíva nastúpila v netradičnom systéme zahranom na troch obrancov. Domáci ju zlomili až v 110. minúte.

Dvadsaťsedemročný hráč londýnskeho West Hamu United FC ďalej povedal, že Švédom pomohlo aj domáce prostredie s päťdesiattisícovou žlto-modro kulisou.

V súčasnosti sa špekuluje aj o budúcnosti trénera Šilhavého. "Počul som, že má veľkú podporu. My hráči za ním stojíme. Sme jeden tím a vždy urobíme pre reprezentáciu maximum,“ zakončil český stredopoliar Souček.

Zatiaľ čo na majstrovstvá Európy postupujú českí futbalisti pravidelne, na svetovom šampionáte hrali v samostatnej histórii iba raz, ešte v roku 2006.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vymenia Česi trénera? Šilhavý má podporu hráčov