Gareth Bale opäť všetkých ohúril, v boji o Katar strelil nádherný gól

Gareth Bale.
Gareth Bale. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. mar 2022 o 22:02 (aktualizované 24. mar 2022 o 22:40)

Proti Rakúsku strelil prvé dva góly.

BELFAST. Svoj doteraz posledný súťažný zápas hral pred tridsiatimi siedmimi dňami. V drese svojho klubu nastúpil naposledy ešte 15. februára. Aj to len na štyri minúty.

Gareth Bale nie je v Reale Madrid vyťažený. Vo waleskej reprezentácii je však nenahraditeľný.

Tridsaťdvaročný útočník v marcovom asociačnom termíne nechýbal v základnej zostave svojej krajiny. S kapitánskou páskou nastúpil v semifinále baráže o postup na MS 2022 v Katare proti Rakúsku.

A opäť úradoval.

ONLINE prenos

Prvá chvíľa waleskej hviezdy prišla v 25. minúte. Po faule rakúskeho futbalistu Christopha Baumgartnera mali domáci výhodu priameho kopu približne dvadsať metrov od brány.

A nikoho neprekvapilo, kto sa postavil k lopte. Gareth Bale s krátkym rozbehom prepálil múr a z 31-ročného brankára Heinza Lindnera spravil štatistu.

Rakúšania síce mali miernu prevahu, 60-percentné držanie lopty, viac strel i prihrávok. Napriek tomu nemali nárok. Bale totiž v 51. minúte zvýšil na 2:0.

Hostia sa zmohli iba na skorigovanie zápasu, vyrovnať nedokázali. Wales postúpil do finále baráže o postup na svetový šampionát.

V ňom sa stretne s lepším z dua Škótsko - Ukrajina. Zápas však odložili pre vojenský konflikt, ktorý Rusko rozpútalo na Ukrajine.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Gareth Bale opäť všetkých ohúril, v boji o Katar strelil nádherný gól