Futbal: Juventus chce získať Franka Lamparda

Frank Lampard možno opustí Chelsea
Frank Lampard možno opustí Chelsea (Autor: SITA, AP)
TASR|25. okt 2007 o 16:45

Turín 25. októbra (TASR) - Prestup anglického reprezentačného stredopoliara Franka Lamparda z Chelsea Londýn do Juventusu Turín sa črtá stále reálnejšie.

Športový riaditeľ "starej dámy" Alessio Secco už podľa informácií denníka La Gazzetta dello Sport meral cestu do Londýna, aby predložil ponuku za 29-ročného hráča "The Blues".

Zdá sa, že po odchode portugalského trénera Joseho Mourinha nik v Chelsea neudrží futbalistu, ktorý má na Stamford Bridge zmluvu do roku 2009. Talianska tlač prezradila, že Juventus si Lamparta cení na 9 milionóv libier a keďže mužstvu chýba špičkový stredný záložník, mieni urobiť všetko na jeho získanie. Poľský internetový server www.pilkanozna.pl uviedol, že je aj ďalší dôvod na prestup. Frank Lampart dobre pozná súčasného lodivoda turínskeho klubu Claudia Ranieriho, ktorý pracoval na Stamford Bridge v rokoch 2001-2004. Bol to vlastne Ranieri, ktorý na začiatku svojho pôsobenia v Chelsea stiahol vtedy 23-ročného hráča do klubu a zaslúžil sa o jeho rozlet.

La Gazzetta dello Sport vyslovila i názor, že Lampard by v Juventuse pristal aj na nižší kontrakt, než aký má momentálne v klube ruského miliardára Abramoviča. Ďalším dôvodom odchodu by mohla byť španielska manželka Lamparda. Údajne znudená životom v metropole Anglicka by s radosťou nasledovala manžela na Apeninský polostrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Futbal: Juventus chce získať Franka Lamparda