Zostane Kucka v Premier League? Spravil zásadné rozhodnutie

Juraj Kucka v drese FC Watford.
Juraj Kucka v drese FC Watford. (Autor: Twitter Watford Football Club)
Sportnet|17. máj 2022 o 00:36

Jeho Watford sa prepadol do 2. anglickej súťaže.

LONDÝN. Slovenský stredopoliar Juraj Kucka sa podľa najnovších informácií rozhodol skončiť v anglickom tíme FC Watford.

Kucka sa pred časom vytratil zo zostavy Watfordu, z posledných piatich duelov odohral len jeden. Ako dôvod sa uvádza zranenie kolena.

Tridsaťpäťročný stredopoliar prišiel do klubu Premier League v lete, počas aktuálnej sezóny nastúpil na 26 zápasov, strelil gól a na jeden prihral.

Watford sa v tabuľke nachádza na 19. mieste a s určitosťou po sezóne vypadne do druhej najvyššej sútaže Championship. Hrať však už bude bez skúseného slovenského futbalistu.

"Juraj Kucka je po zostupe Watfordu rozhodnutý opustiť klub. Aj keď mal v zmluve opciu na ďalšiu sezónu, rozhodli sa tuto možnosť nevyužiť," píše na sociálnej sieti Twitter britský novinár z The Athletic Adam Leventhal.

Zatiaľ nie je známe, kam povedú kroky slovenského reprezentanta. Po roku v Premier League však zrejme jednu z najlepších líg sveta opustí a nevráti sa zrejme ani do slovenskej Fortuna ligy.

"Ďalšie možnosti sa teraz skúmajú v zahraničí. Pravdepodobne to však nebude v Anglicku," dodal Leventhal.

Kucka začínal futbalovú kariéru na Horehroní, jeho prvý klub bola Podbrezová, ktorá najnovšie postúpila do najvyššej súťaže. Akcie v klube má aj Kuckov spoluhráč z reprezentácie Stanislav Lobotka.

Ďalej hral Kucka za Ružomberok, odkiaľ v zime 2009 prestúpil do Sparty Praha. Najväčšiu časť kariéry pôsobil v Taliansku, kde obliekal dresy FC Janov, AC Miláno a Parmy, medzičasom hral aj v tureckom Trabzonspore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Zostane Kucka v Premier League? Spravil zásadné rozhodnutie