Futbalista Sparty Praha mal problém s testom na drogy

Jakub Jankto.
Jakub Jankto. (Autor: Twitter AC Sparta Praha)
Ivan Mriška|18. apr 2023 o 20:50

V Sparte Praha neprežíva najlepšie obdobie.

PRAHA, BRATISLAVA. Pred dvoma mesiacmi sa odhodlal k takzvanému coming outu. Vo verejnom videu oznámil, že je homosexuál.

Futbalista Sparty Praha Jakub Jankto tak urobil vôbec ako prvý známy športovec v Česku.

Jeho video bolo emotívne a získal si ním ľudí z celého sveta. Vysvetlil v ňom, prečo svoju homosexualitu skrýval a povzbudzoval v ňom ostatných ľudí. Aby sa nehanbili. Jeho slová citovali svetové médiá od USA po Japonsko.

Teraz má futbalista problémy so zákonom. Podľa českých médií sa odmietol podrobiť testu na drogy.

„Futbalistu Jakuba Jankta v utorok popoludní zastavila polícia pri tréningovom centre na Strahove. Iný vodič nahlásil polícii, že má podozrenie, že šofér pred ním riadi pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku futbalista absolvoval a alkohol mu nezistili. Test na drogy ale odmietol,“ informuje tn.nova.cz

Podľa českého Športu Jankto neprežíva najlepšie obdobie. Nedokáže sa presadiť do základnej zostavy Sparty a jeho výkony sú nevýrazné.

„U vodiča bola dychová skúška negatívna, no následný test na drogy odmietol a odmietol aj lekárske vyšetrenie. Na mieste boli kolegovia z oddelenia, ktorí budú celý prípad spracovávať,“ uviedol hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

„Ak vodič odmietne test na drogy a lekárske vyšetrenie, je podozrivý zo spáchania priestupku na úseku dopravy a bude oznámený príslušnému štátnemu orgánu na riešenie, dodal.

Sparta Praha je na čele českej Fortuna ligy. V utorok nemali hráči na programe žiadnu tréningovú jednotku. Po remíze 3:3 v derby so Slaviou dostali voľno. Jankto bol proti Slavii len na lavičke náhradníkov.

„O tom, že Jakub Jankto mal v priebehu dňa dopravný incident a bol riešený políciou, vieme. Viac sa vyjadriť nemôžeme,“ uviedol tlačový hovorca Sparty Praha Ondřej Kasík.

Kto je Jakub Jankto?

Dvadsaťsedemročný Jankto má z bývalého vzťahu trojročného syna Davida. S partnerkou Markétou sa v roku 2021 rozišli, ich búrlivý rozchod bol témou bulvárnych plátkov.

Jankto je v Sparte Praha na ročnom hosťovaní zo španielskeho Getafe. V českej reprezentácii má na konte 45 štartov.

Okrem futbalu sa angažuje aj v elektronických športoch, kde založil úspešný, profesionálny tím Sampi.

S futbalom začínal v Prahe, v dorasteneckých rokoch pôsobil aj v mládeži Viktorie Žižkov a Slavie Praha. Už ako osemnásťročný odišiel do talianskeho Udinese.

Najprv hosťoval v druholigovom Ascoli, v lete 2018 zamieril do Sampdorie Janov za takmer 15 miliónov eur. Na jeseň 2021 prestúpil do Getafe.

Vinou viacerých zranení sa rozhodol vrátiť do rodnej krajiny, v Sparte sa rozhodol reštartovať svoju kariéru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Futbalista Sparty Praha mal problém s testom na drogy