Hráčovi Brentfordu hrozí doživotný trest, pravidlá mal porušiť 232-krát

Ivan Toney, útočník anglického klubu Brentford FC.
Ivan Toney, útočník anglického klubu Brentford FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. nov 2022 o 14:20

Nedávno dvoma gólmi zostrelil Manchester City.

LONDÝN. Dvadsaťšesťročný futbalový útočník Ivan Toney z anglického klubu Brentford FC môže očakávať trest za mnohonásobné porušenie pravidiel o stávkovaní počas predchádzajúcich štyroch rokov.

Rodáka z Northamptonu obvinila anglická Futbalová asociácia (FA) z toho, že spomenuté pravidlá porušil až 232-krát. Diať sa tak malo v rokoch 2017 až 2021.

Ivan Toney od roku 2017 do leta 2020 pôsobil kluboch z nižších súťaží. V auguste 2020 prestúpil druholigového Brentfordu, dnes účastníka Premier League.

Podľa FA má futbalista čas do 24. novembra na to, aby sa vyjadril k obvineniam. Toney bol jedným z ašpirantov na miestenku v anglickej nominácii pre MS 2022, kouč Gareth Southgate ho však na šampionát nenominoval.

Anglická FA má tvrdé pravidlá týkajúce sa stávkovania. Ak vyšetrovanie preukáže vinu futbalistu, môže očakávať vysokú pokutu aj doživotný dištanc.

V aktuálnej sezóne Toney skóroval jedenásťkrát, dva góly strelil počas ostatného víkendu pri triumfe jeho tímu nad favorizovaným Manchestrom City 2:1.

"Klub o tejto záležitosti komunikuje s hráčom aj jeho zástupcami. Ide o súkromné rozhovory. K veci sa vyjadríme až po ukončení prípadu," vyhlásilo vedenie aktuálne desiateho tímu tabuľky Premier League.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hráčovi Brentfordu hrozí doživotný trest, pravidlá mal porušiť 232-krát