Slováci proti Islandu nastúpia s Hamšíkom aj Škriniarom, Valjent na lavičke

Marek Hamšík v reprezentačnom drese.
Marek Hamšík v reprezentačnom drese. (Autor: TASR)
Sportnet|17. jún 2023 o 19:45

Pozrite si zostavy zápasu skupiny J v rámci kvalifikácie na EURO 2024: Island - Slovensko.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona zverejnil zostavu na zápas skupiny J kvalifikácie EURO 2024 proti Islandu.

V reprezentačnom drese sa predstaví aj Marek Hamšík, ktorý sa koncom minulého roka rozlúčil s reprezentačnou kariérou v prípravnom zápase proti Čile.

Do slovenského tímu sa neplánovane vrátil pre početné zranenia v strede poľa, chýbajú trebárs László Bénes či Ondrej Duda. Opäť si navlečie aj kapitánsku pásku.

V základnej zostave nechýba ani Milan Škriniar, ktorý absolvoval operáciu chrbta a má za sebou dlhšiu absenciu.

Jeho stopérskym kolegom bude v zápase Denis Vavro z dánskej majstrovskej Kodane, stopér španielskeho RCD Mallorca Martin Valjent či Ľubomír Šatka z Lechu Poznaň začínajú na lavičke.

Do brány sa podľa očakávaní postavil Martin Dúbravka. Na hrote operuje Róbert Polievka z Dukly Banská Bystrica, druhým slovenským ligistom v zostave je Juraj Kucka zo Slovana.

Na lavičke čakajú na šancu aj napríklad stredopoliari Matúš Bero, Patrik Hrošovský, krídelník Tomáš Suslov, či útočníci Róbert Boženík a David Strelec.

Zápas v islandskom Reykjavíku sa začína o 20.45 h SELČ, odvysiela ho v priamom prenose RTVS Šport a textový online prenos ponúkneme na Sportnet.sk.

Zostavy zápasu Island - Slovensko v kvalifikácii EURO 2024

Island: Runarsson - Sampsted, Ignason, Palsson, Magnusson - Willumsson, Gunnarsson, J. Gudmundsson - A. Gudmundsson, Finnbogason, Thorsteinsson

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Hamšík - Schranz, Polievka, Mak

Tabuľka skupiny J - kvalifikácia EURO 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci proti Islandu nastúpia s Hamšíkom aj Škriniarom, Valjent na lavičke