Tottenham má problém. Zranený Lloris nestihne ani Ligu majstrov, vynechá týždne

Hugo Lloris.
Hugo Lloris. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. feb 2023 o 13:10

Vráti sa aspoň tréner Conte?

LONDÝN. Futbalisti anglického klubu Tottenham Hotspur sa musia v najbližších piatich až siedmich týždňoch zaobísť bez svojej brankárskej jednotky Huga Llorisa, ktorý v nedeľňajšom zápase Premier League proti Manchestru City (1:0) utrpel zranenie kolena.

Londýnsky tím tiež prišiel o stredopoliara Yvesa Bissoumu, ktorý v piatok podstúpi operáciu ľavého členka.

Dobrá správa je, že tréner Antonio Conte sa po operácii žlčníka vrátil ku "kohútom".

Llorisa zastúpi v bránke Tottenhamu náhradník Fraser Forster, ktorý sa predstaví aj v osemfinále Ligy majstrov 2022/2023 proti talianskemu majstrovi AC Miláno.

"Všetci sme sklamaní z toho, že sa Hugo zranil, ale máme dobrého a skúseného brankára Frasera a veríme mu. Hugo sa potrebuje dobre zotaviť, vráti sa k nám o päť až sedem týždňov. Máme pred sebou náročné týždne," objasnil asistent trénera Cristian Stellini.

Trénerovi Contemu v minulom týždni v Taliansku vyoperovali zapálený žlčník, a tak ho v ligovom dueli proti Manchester City zastúpil jeho asistent.

V stredu sa však vrátil do Anglicka a už pomáha s prípravou na sobotňajší zápas na pôde Leicesteru City. Stellini zatiaľ nepotvrdil, či sa skúsený taliansky kouč postaví cez víkend na lavičku Tottenhamu.

"Antonio je späť a už bol s nami na ihrisku. Musí na to ísť pomaly, ale sme šťastní, že sme sa s ním opäť stretli v tréningovom stredisku. Nejaký čas sa s každým objímal. Nehovoril o tom, čo bude robiť počas najbližšieho zápasu, ale vrátil sa a to náš teší," povedal Stellini.

O dĺžke absencie Bissoumu sa rozhodne po piatkovej operácii únavovej zlomeniny v jeho členku.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tottenham má problém. Zranený Lloris nestihne ani Ligu majstrov, vynechá týždne