Po zápase sa zrútila časť tribúny, fanúšikov zachránil kontajner

Spadnutá časť tribúny v holandskom Nijmegene.
Spadnutá časť tribúny v holandskom Nijmegene. (Autor: Reuters)
TASR, SITA|18. okt 2021 o 11:46 (aktualizované 19. okt 2021 o 16:43)

Našťastie neprišlo k žiadnym vážnym zraneniam.

NIJMEGEN. Chvíle hrôzy zažívali fanúšikovia po nedeľňajšom zápase holandskej futbalovej Eredivisie medzi Nijmegenom a Vitesse Arnhem (0:1).

Fanúšikovia hostí oslavovali tesné víťazstvo pred tlieskajúcimi hráčmi poskokmi na jednej z tribún arény Gofferstadion, ktorá sa pod nimi nečakane zrútila.

Hráči boli z celej udalosti zaskočení, na štadióne však nevypukla panika a podľa holandských médií neprišlo k žiadnym zraneniam.

Uvoľnenú tribúnu totiž zastavil kontajner, ktorý sa pod ňou nachádzal. Potvrdil to aj riaditeľ domáceho klubu NEC Nijmegen Wilco van Schaik.

"Pod tribúnou bol kontajner, ktorý zabránil tomu, aby sa stalo niečo vážnejšie," uviedol Van Schaik na webe skysports.com.

Starosta Nijmegenu Hubert Bruls dodal: "Nemáme správy o zranených. To je dobré, ale určite musíme vyšetriť, čo sa vlastne stalo. Čím skôr to zistíme, tým lepšie."

Na štadióne v Nijmegene bolo v čase zápasu 12 500 divákov. Víťazný gól hostí strelil v 16. min dánsky útočník Nikolaj Frederiksen.

Podľa utorkového stanoviska klubu sa mesto ako majiteľ Goffert Stadium a miestny stavebný úrad dohodli, že až do vyšetrenia incidentu sa na štadióne nemôže hrať. Pokiaľ nebude garantovaná bezpečnosť všetkých na štadióne. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Po zápase sa zrútila časť tribúny, fanúšikov zachránil kontajner