Naposledy získal titul so Žilinou. Hancko je šampiónom v Eredivisie

Dávid Hancko sa teší z gólu v drese Feyenoordu Rotterdam.
Dávid Hancko sa teší z gólu v drese Feyenoordu Rotterdam. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. máj 2023 o 18:38

Feyenoord sa dočkal titulu po šiestich rokoch.

ROTTERDAM. Nielen Stanislav Lobotka, ale aj jeho krajan Dávid Hancko sa v tejto sezóne teší zo zisku titulu v prestížnej európskej súťaži.

Odchovanec prievidzského futbalu bol pevnou súčasťou zostavy Feyenoordu Rotterdam, ktorý po šiestich rokoch opäť ovládol tamojšiu Eredivisie.

Feyenoord spečatil zisk svojho 16. titul nedeľňajším domácim víťazstvom nad G.A. Eagles 3:0, slovenský obranca odohral kompletnú porciu minút.

Špecializovaný portál SofaScore mu udelil nadpriemernú známku 7,2. Mal viac ako 100 dotykov s loptou a vyše 92-percentnú úspešnosť prihrávok.

Diváci na štadióne De Kuip už niekoľko minút pred koncom spievali oslavné chorály, mnohí mali so sebou rôzne napodobneniny víťaznej trofeje.

Feyenoord ukončil v Holandsku dominanciu Ajaxu Amsterdam. Ten získal tri tituly po sebe, v sezóne 2019/2020 sa súťaž pre koronavírus nedohrala.

Na čele tabuľky má nedostižný 11-bodový náskok pred PSV Eindhoven a v novom ročníku sa predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Slovenský futbalista prestúpil do slávneho klubu v auguste minulého roka z pražskej Sparty, pričom suma za transfer sa vyšplhala na 8,2 milióna eur.

V tejto sezóne nastúpil Hancko za klub z prístavného mesta zatiaľ v 43 súťažných dueloch a Feyenoordu okrem iného pomohol aj k postupu do štvrťfinále Európskej ligy, v ktorom nestačil na AS Rím.

Pre Hancka ide o tretiu trofej v profesionálnej kariére.

V sezóne 2016/2017 oslavoval ligový titul s MŠK Žilina a v ročníku 2019/2020 získal český pohár so Spartou (vtedy bol kmeňový hráč, ACF Fiorentina, pozn.).

Tabuľka Eredivisie

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Naposledy získal titul so Žilinou. Hancko je šampiónom v Eredivisie