Známy tréner mohol nastúpiť na lavičku v strede Afrického pohára národov. Dohoda však padla

Tréner Hervé Renard.
Tréner Hervé Renard. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. jan 2024 o 22:25

Páčilo by sa mi to, ale osud rozhodol inak, povedal.

SAN PEDRO. Francúzsky futbalový tréner Hervé Renard dostal od Futbalovej federácie Pobrežia Slonoviny (FIF) ponuku na krátkodobú spoluprácu - viesť tamojšie reprezentačné mužstvo vo zvyšnej časti Afrického pohára národov.

Šampionát sa momentálne koná práve v Pobreží Slonoviny, no domáca reprezentácia len s „odretými ušami“ postúpila do osemfinále, pričom v skupinovej časti prehrala až dva zápasy.

Nepresvedčivé výsledky domácej reprezentácie sa nepozdávali predstaviteľom FIF a okamžite vyhodili francúzskeho trénera Jeana-Louisa Gasseta.

Dočasným koučom sa stal niekdajší reprezentačný stredopoliar Emerse Faé. FIF podľa webu eurosport.fr chcela na zvyšnú časť podujatia angažovať 55-ročného Renarda.

FIF sa však nedokázala dohodnúť s Francúzskou futbalovou federáciou, keďže Renard momentálne zastáva post kouča francúzskej ženskej reprezentácie a pripravuje sa s ňou na olympijský turnaj v Paríži.

„Rokovania sa neskončili priaznivo, ale asi to tak malo byť. Páčilo by sa mi to, ale osud rozhodol inak,“ povedal Renard v rozhovore pre televíznu stanicu Canal+.

Renard v minulosti viedol tím Pobrežia Slonoviny a v roku 2015 s ním dokráčal k triumfu na africkom šampionáte.

Tento turnaj vyhral aj tri roky predtým s mužstvom Zambie. Tím Pobrežia Slonoviny sa v osemfinále aktuálnej edície APN stretne s výberom Senegalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Známy tréner mohol nastúpiť na lavičku v strede Afrického pohára národov. Dohoda však padla