Kane smeruje do Bayernu. Pôjde o rekordnú sumu v histórii klubu

Harry Kane nastrieľal v drese Tottenhamu 213 ligových gólov.
Harry Kane nastrieľal v drese Tottenhamu 213 ligových gólov. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. aug 2023 o 15:45 (aktualizované 11. aug 2023 o 17:30)

Odchod kanoniera potvrdil aj tréner Postecoglou.

MNÍCHOV. Harry Kane sa stane novou posilou Bayernu Mníchov.

Jeho odchod potvrdil tréner Tottenhamu Angelos Postecoglou. Nemecký šampión údajne zaplatí za 30-ročného útočníka odstupné vyše 100 miliónov eur.

Anglický futbalista dostal od londýnskeho klubu povolenie odcestovať do Mníchova a absolvovať v piatok lekársku prehliadku.

"Dospelo to do bodu, keď už začína byť zrejmé, že k prestupu dôjde. Z môjho pohľadu už máme aspoň jasno. Môžeme sa pohnúť ďalej, už bez Harryho," povedal podľa AFP kouč Tottenhamu.

V piatok sa k transferu vyjadril aj tréner Bayernu Thomas Tuchel, ktorý potvrdil, že budnesligový šampión finalizuje príchod anglického kapitána.

"Intenzívne na tom pracujeme, to môžem potvrdiť. Ale pokiaľ nie je spečatená dohoda, tréner nič nepovie, pretože to ešte nie je jeho hráč.

Snažíme sa dostať kapitána anglickej reprezentácie preč z Anglicka, to hovorí za všetko. Je to proces," povedal. Kane by mal podľa agentúry DPA podpísať štvorročný kontrakt v hodnote 25 miliónov eur na sezónu.

Podľa televízie Sky môže byť Kane bavorskému veľkoklubu k dispozícii už v sobotnom dueli o nemecký Superpohár proti Lipsku.

"Kane by mal v Bayerne nosiť dres s číslom 9 po tom, čo vo štvrtok súhlasil, že sa pripojí k tímu bundesligového majstra," informoval portál The Athletic.

Tottenham prikývol až na štvrtú ponuku Bayernu, ktorá znela na takmer 110 miliónov eur plus bonusy. Kaneovi mala zmluva vypršať na konci budúceho roka.

Majiteľ Tottenhamu Joe Lewis však preferoval jeho predaj, keďže o rok by tento elitný kanonier mohol odísť zadarmo.

Kane futbalovo vyrastal v akadémii Tottenhamu a v Premier League má na konte 213 gólov, čo ho radí na druhé miesto za Alanom Shearerom (260).

V minulom ročníku dosiahol métu 30 gólov v 38 stretnutiach. Je aj historicky najlepší strelec anglickej reprezentácie s 58 presnými zásahmi.

Bavori doteraz najviac zaplatili za príchod Lucasa Hernandeza, ten prestúpil v roku 2019 z Atletica Madrid za 80 miliónov eur. V súčasnosti je už hráč Paríža St. Germain. Transfer Kanea bude rekordný v histórii klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Kane smeruje do Bayernu. Pôjde o rekordnú sumu v histórii klubu