Futbal: Hannover má záujem o Mareka Mintála

Marek Mintál v drese slovenskej reprezentácie
Marek Mintál v drese slovenskej reprezentácie (Autor: SITA, AP)
SITA|19. mar 2008 o 14:55

NORIMBERG 19. marca (SITA) - Nemecký prvoligový futbalový klub Hannover 96 má záujem o angažovanie slovenského ofenzívneho stredopoliara v službách 1. FC Norimberg Marka Mintála. Podľa viacerých médií, ...

NORIMBERG 19. marca (SITA) - Nemecký prvoligový futbalový klub Hannover 96 má záujem o angažovanie slovenského ofenzívneho stredopoliara v službách 1. FC Norimberg Marka Mintála. Podľa viacerých médií, napríklad Ad Hoc News, športový riaditeľ Christian Hochstätter už zisťoval u "Bavorov" výšku odstupného za dvojnásobného Najlepšieho futbalistu SR (2004, 2005) a kráľa strelcov I. bundesligy 2004/2005.

Tridsaťročný rodák z Bytčice Mintál sa však zatiaľ odmieta koncentrovať na niečo iné, ako je pomoc úradujúcemu držiteľovi DFB-Pokalu so záchranárskymi prácami v najvyššej dlhodobej súťaži. "Už som o interese Hannoveru počul, ale momentálne vnímam len desať zápasov vedúcich k zachovaniu príslušnosti v I. bundeslige," cituje Mintála denník Bild.

Spoluhráč útočníka Róberta Vitteka zo štadióna easyCredit dokonca zatiaľ nehodlá hovoriť ani o prípadnom odchode v súvislosti s hroziacim prepadnutím sa 1. FC do II. bundesligy. "Viem si predstaviť, že by som v Norimbergu napriek tomu zostal. Vtedy by som tu však musel vidieť športovú perspektívu," podotkol "Fantóm", ktorý v tejto sezóne po predchádzajúcich dlhodobých zdravotných problémoch vyťažil z 21 bundesligových vystúpení 4 presné zásahy.

V ostatných troch stretnutiach strávil Mintál na trávniku spolu len štvrť hodiny. Poprel, že by za tým bola opätovná indispozícia: "Som stopercentne fit. Samozrejme, že ma vysedávanie na lavičke neuspokojuje, ale nebudem sa verejne sťažovať. Len by to vzbudzovalo nepokoj." Do Norimbergu prišiel v roku 2003 z MFK Žilina a od júla 2006 má kontrakt s platnosťou do konca sezóny 2009/2010.


Nachádzate sa tu:
Domov