Ružomberok sa v Splite pobije o postup. Boli sme hanbliví, musíme byť dravejší, hovorí tréner

Na snímke zľava Dário Malnjak, Filip Uremovič (obaja Split) a Ján Hladík (Ružomberok).
Na snímke zľava Dário Malnjak, Filip Uremovič (obaja Split) a Ján Hladík (Ružomberok). (Autor: TASR)
TASR|15. aug 2024 o 00:00

Ružomberský kouč sa stále nemôže spoliehať na všetkých futbalistov z kádra.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok sa chcú vo štvrtkovej odvete 3. predkola Konferenčnej ligy na pôde Hajduku Split postarať o prekvapenie.

Prvé meranie síl pred týždňom pod Čebraťom sa skončilo bez gólov, na pôde súpera sa chce víťaz Slovnaft Cupu prezentovať priamočiarejšie ako v prvom stretnutí a skomplikovať domácim pozíciu favorita.

"Prvý duel nám ukázal, že sa musíme v odvete chovať trochu inak, hlavne v ofenzíve. Keď sa na to pozerám spätne, boli sme trochu hanbliví, bojazliví.

Hajduk Split - MFK Ružomberok

Odveta 3. predkola EKL:

Štvrtok 15. augusta o 21.00 h

 /prvý zápas: 0:0, rozhodcovia: Pairetto - Berti, Vecchi (všetci Tal.)/

V niektorých situáciách treba byť dravejší, priamočiarejší a podľa možností sa čo najrýchlejšie dostávať pred bránku súpera.

Hajduk je totiž veľmi kvalitný, kompaktný a dobre organizovaný tím," uviedol tréner MFK Ondřej Smetana na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii, ktorú klub netradične usporiadal ešte na svojej pôde.

V stredu totiž ešte ružomberské mužstvo trénovalo doma.

"Pred každou cestou sme zvažovali náš program. Teraz sa doma v pokoji zatrénovalo a tam na mieste si akurát pozrieme štadión," vysvetlil Smetana.

Ružomberský kouč sa stále nemôže spoliehať na všetkých futbalistov z kádra.

"Pred každým stretnutím riešime typológiu hráčov, ktorá sa hodí na súpera. Niekedy je to v našich možnostiach, ale inokedy zase nie.

Stále sme bez troch-štyroch hráčov, čo patria do základnej zostavy. Do Splitu ideme s pocitom, že doma mužstvo splnilo jeden čiastkový cieľ, keď do odvety si prináša hrateľný výsledok, čo je pozitívne.

Od začiatku jari bol pred nami nejaký cieľ. Potom ďalší a ďalší. Jeden duel za druhým bol zápasom roka. Vďaka celému mužstvu, jeho výkonom a výsledkom, sme sa dostali až sem.

Takže zasa ide už o niekoľký zápas roka. Aj tento sme si zaslúžili vďaka predchádzajúcim. Musíme k nemu pristúpiť zodpovedne a urobiť všetko pre to, aby sme uspeli," zdôraznil Smetana.

Za hráčsku kabínu sprostredkoval pocity český útočník Jan Hladík.

"Všetci sa na zápas tešíme, vieme, čo nás tam čaká a myslím si, že sme dobre nachystaní.

Zajtra musíme byť dobre organizovaní a kompaktní a počkať si na naše príležitosti.

Šance sme mali v každom pohárovom zápase. Treba byť však efektívni a skórovať. Futbal sa hrá na góly," vyhlásil Hladík, podľa ktorého sa tím pripravoval aj na prípadný rozstrel:

"Môže sa to stať, ale my chceme stretnutie zvládnuť v riadnom hracom čase, trebárs za 95 minút. Včera sme si skúšali aj jedenástky a bola sranda. Aj mne sa darilo.

V prípade postupu sa mužstvo z Liptova stretne v play-off s úspešnejším z dvojzápasu medzi FC Noah - AEK Atény (3:1 prvý zápas), pričom by začal vonku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok sa v Splite pobije o postup. Boli sme hanbliví, musíme byť dravejší, hovorí tréner