Barcelona okrem triumfu oslávila aj návrat mladej hviezdy, vrátila sa takmer po roku

Gavi.
Gavi. (Autor: SITA/AP)
REUTERS|21. okt 2024 o 16:14

Futbalisti FC Barcelona hladko triumfovali nad Sevillou 5:1.

BARCELONA. Stredopoliar Barcelony Gavi v nedeľu prejavil nadšenie z návratu na ihrisko po 11 mesiacoch rehabilitácie po roztrhnutí predného krížneho väzu. 

Dvadsaťročný hráč podstúpil operáciu po tom, čo sa zranil v zápase kvalifikácie na EURO 2024 proti Gruzínsku minulý rok a zmeškal zvyšok sezóny, vrátane víťazstva Španielska na európskom šampionáte.

Svoj návrat zaznamenal ako striedajúci hráč pri víťazstve Barcelony 5:1 nad Sevillou v La Lige. Diváci na Olympijskom štadióne Lluis Companys ho privítali veľkým potleskom.

„Teší ma, že som späť s tímom. O tomto momente som sníval celé mesiace a som vďačný všetkým, ktorí mi to uľahčili,“ povedal dojatý Gavi pre Movistar Plus.

„Najťažšie počas rehabilitácie bolo, že som nemohol hrať so svojimi spoluhráčmi. Pozerať sa na tím z vonku je veľmi ťažké a dáva vám to iný pohľad. Naučíte sa, že je dôležité si užívať každú sekundu.“

„Mám obrovskú radosť, že som späť a uzdravený, pretože toto je môj život a to, čomu sa venujem od malička. Veľmi mi to chýbalo.“

Barcelona vedie tabuľku LaLigy s 27 bodmi, o tri body pred Realom Madrid na druhom mieste a o sedem bodov pred Atléticom Madrid na treťom mieste. 

V stredu privítajú Bayer Mníchov v Lige majstrov a v sobotu sa vyberú do hlavného mesta Španielska, aby čelili Realu Madrid v tradičnom El Clásico v rámci španielskej ligy.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona okrem triumfu oslávila aj návrat mladej hviezdy, vrátila sa takmer po roku