Southgate pokračuje pri Anglicku. Podpísal zmluvu na tri roky

Anglický útočník Harry Kane a tréner Gareth Southgate.
Anglický útočník Harry Kane a tréner Gareth Southgate. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. nov 2021 o 14:12 (aktualizované 22. nov 2021 o 18:23)

Anglickú reprezentáciu povedie do roku 2024.

LONDÝN. Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate povedie mužstvo do decembra 2024. V pondelok o tom informovalo vedenie Anglickej futbalovej asociácie (FA).

"FA s potešením oznamuje, že Gareth Southgate a jeho asistent Steve Holland podpísali nové zmluvy do decembra 2024," uviedla FA vo vyhlásení.

Southgate na EURO 2020 priviedol Angličanov až do finále, v ktorom jeho zverenci prehrali s Talianskom po jedenástkovom rozstrele.

"Vyhrali sme MS iba raz v histórii, ale musíme veriť, že je možné to zopakovať. Je to cieľ, ktorý máme. Odísť v okamihu, keď si myslím, že niekoľko najbližších rokov by mohlo byť vzrušujúcich, s tým by sa dalo ťažko žiť."

Podľa vlastných slov Southgate nikdy neuvažoval, že by nešiel na MS 2022 do Kataru. Celkovo 57-násobný reprezentant vedie Albion od roku 2016. Na MS 2018 v Rusku obsadilo Anglicko štvrté miesto.

"Dosiahol skvelé veci a vrátil nám vieru, že dokážeme držať krok na najvyššej úrovni. Gareth je skvelý muž na túto prácu. Myslím, že v budúcnosti vyhráme MS," povedal šéf FA Martin Glenn.

Podľa medializovaných informácií sa plat kouča národného tímu zvýši z 1,8 milióna na tri milióny libier ročne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Southgate pokračuje pri Anglicku. Podpísal zmluvu na tri roky