Rodákovi spoluhráči nepomohli, aj preto sa z postupu teší Dúbravka

Slovenský brankár Marek Rodák v drese londýnskeho Fulhamu.
Slovenský brankár Marek Rodák v drese londýnskeho Fulhamu. (Autor: Reuters)
Sportnet|27. jan 2024 o 22:00

Postup do osemfinále si vybojoval Newcastle.

LONDÝN. Na jednej strane Košičan Marek Rodák (27 rokov) v drese domáceho Fulhamu, na druhej Žilinčan Martin Dúbravka (35).

Sobotňajší program zápasov 4. kola anglického FA Cupu uzavrel zápas, v ktorom nastúpili proti sebe dvaja slovenskí brankári.

Kým Dúbravka dostáva pri zranení Nicka Popea priestor aj v Premier League, Rodák sa dostáva do akcie len v pohárových stretnutiach.

Pri predošlých štyroch v tejto sezóne doviedol Fulham k víťazstvám, no tentokrát nezabránil prehre 0:2 v zápase proti Newcastle United.

Rodák čelil šiestim streleckým pokusom súpera, z toho dvakrát inkasoval.

Na Craven Cottage najskôr ťahal loptu zo siete v 39. minúte. Po zmätkoch v šestnástke nedokázali domáci upratať loptu do bezpečia, čo využil pohotovou strelou k žrdi 26-ročný stredopoliar Sean Longstaff.

VIDEO: Sean Longstaff otvoril skóre zápasu Fulham - Newcastle

Druhý gól zápasu padol po zmene strán a opäť sa dá povedať, že ani v tomto momente hráči Fulhamu príliš svojmu brankárovi nepomohli.

Po rohovom kope sa dostal k prudkej hlavičke z tesnej blízkosti Sven Botman. Rodák ešte dokázal reflexívne zakročiť, ale odrazenú loptu poslal do brány nikým nestrážený obranca Dan Burn.

VIDEO: Dan Burn strieľa gól v zápase Fulham - Newcastle

Dúbravka mal v zápase menej práce než Rodák, do priestoru troch žrdí Newcastle totiž mierili len dve z dvanástich striel "chalupárov".

Špecializovaný portál SofaScore udelil obom brankárom známky, ktoré sú takmer totožné s priemernými známkami ich tímov. V prípade Rodáka to bolo 6,8, skúsenejší Dúbravka si vyslúžil o tri desatiny lepšie hodnotenie.

„Dúbravka nebol príliš vyťažený, ale v prvom polčase predviedol dôležitý zákrok, keď vyrazil Munizovu strelu,“ hodnotil server thenorthernecho.co.uk. 

Slovákovi dal známku číslo sedem. 

„Proti Munizovi ukázal fantastický zákrok,“ hodnotil denník Chronicle. 

Dúbravka v tejto sezóne odchytal trinásť zápasov. V oboch zápasoch FA Cupu si udržal čisté konto, Rodák odchytal v tejto sezóne piaty súťažný zápas. 

(Autor: SofaScore)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Rodákovi spoluhráči nepomohli, aj preto sa z postupu teší Dúbravka