Vo Francúzsku museli odložiť zápas, dôvodom je silné sneženie

Sneh na štadióne francúzskeho klubu AS Saint-Étienne.
Sneh na štadióne francúzskeho klubu AS Saint-Étienne. (Autor: asseofficiel/ instagram)
SITA, TASR|2. apr 2022 o 14:05 (aktualizované 2. apr 2022 o 21:07)

Zápas by sa mal odohrať o deň neskôr.

PARÍŽ. Pre silné sneženie odložili stretnutie 30. kola francúzskej Ligue 1 medzi St. Étienne a Olympique Marseille, ktoré sa malo hrať v sobotu o 21.00 h.

Malo ísť o stretnutie súperov z opačných koncov tabuľky, keďže domáci sú "namočení" v zostupových vodách a hosťom patrí druhá priečka.

V oblasti však napadlo cez noc približne 25 centimetrov snehu a vedenie francúzskej súťaže vyhovelo žiadosti domáceho klubu o presunutie zápasu na nedeľu. Čas výkopu však zatiaľ nie je známy.

Na jar netypické poveternostné podmienky boli natoľko intenzívne, že úrady vyzvali obyvateľov, aby z domovov vychádzali iba v nevyhnutných prípadoch

V aktuálnej sezóne sa pri dueloch oboch spomenutých klubov vyskytli problémy pri ich organizácii. Dvakrát bol predčasne ukončený a napokon odložený súboj medzi Marseille a Lyonom.

Zápas Saint-Étienne proti Angers sa v októbri 2021 začal neskôr, keďže na hraciu plochu prenikli diváci a tí tiež hádzali svetlice z tribún priamo na ihrisko.

Futbalisti OGC Nice remizovali doma so Stade Rennes 1:1. Nice je v tabuľke na štvrtej priečke, Rennes patrí druhá pozícia.

Ligue 1 - 30. kolo:


OGC Nice - Stade Rennes 1:1 (0:0)

Góly: 67. Delort - 78. Terrier

OSC Lille - Girondins Bordeaux 0:0

ČK: 35. Kwateng (Bordeaux) po 2. ŽK

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille

/zápas bol odložený/

Tabuľka Ligue 1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Vo Francúzsku museli odložiť zápas, dôvodom je silné sneženie