Nemohli dýchať. Na ihrisko sa dostal slzotvorný plyn, zápas Ligue 1 prerušili

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. okt 2022 o 14:02

Rozhodca prerušil zápas FC Toulouse a HSC Montpellier na štvrťhodinu.

TOULOUSE. Nedeľňajší zápas francúzskej najvyššej futbalovej súťaže medzi FC Toulouse a HSC Montpellier (4:2) trval o pätnásť minút dlhšie ako mal.

Hlavný rozhodca Jérémie Pignard ho v 59. minúte na štvrťhodinu prerušil, lebo na hraciu plochu sa dostal z hľadiska slzotvorný plyn a niektorí hráči mali problémy s dýchaním.

Arbiter poslal futbalistov do šatne, duel v Toulouse sa po prerušení bez ďalších problémov dohral.

Výtržnosti priaznivcov narušili pokojný priebeh viacerých stretnutí Ligue 1 v minulej sezóne a niekoľko prípadov sa vyskytlo aj v aktuálnom ročníku.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin pred sobotňajším duelom 9. kola medzi Parížom Saint-Germain a OGC Nice z preventívnych dôvodov zakázal fanúšikom Nice pricestovať nielen na štadión do Parku princov, ale aj do hlavného mesta Francúzska.

FC Toulouse zaznamenalo v nedeľu tretie ligové víťazstvo v sezóne 2022/2023 a momentálne mu patrí 12. miesto v tabuľke Ligue 1 so ziskom 11 bodov z deviatich zápasov, Montpellier má na konte o bod viac a je desiaty.

Na čele súťaže je majstrovské PSG s 25 bodmi a s náskokom dvoch bodov na druhý Olympique Marseille, oba tímy ešte v ročníku neprehrali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Nemohli dýchať. Na ihrisko sa dostal slzotvorný plyn, zápas Ligue 1 prerušili