Čistky v PSG. Klub umiestnil na transfer listinu až jedenásť hráčov. Zmeny sa dotkli aj hviezd

Na odchode z PSG má byť údajne aj útočník Mauro Icardi.
Na odchode z PSG má byť údajne aj útočník Mauro Icardi. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. júl 2022 o 13:36

Na odchode z klubu by mali byť Kurzawa, Wijnaldum a Icardi.

BRATISLAVA. Francúzsky futbalový šampión Paríž St. Germain počas tohtoročného leta umožní odísť viacerým hráčom.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, klub z Parku princov umiestnil na „transfer listinu“ až 11 hráčov, no v prípade niektorých bude mimoriadne náročné nájsť pre nich nového zamestnávateľa, čo je spôsobené vysokým odstupným i platmi, ktoré v Paríži poberajú.

Zdá sa, že rozhodnutie zbaviť sa niektorých hráčov prišlo od nového trénera PSG Christopha Galtiera, ktorý na lavičke vystriedal Argentínčana Mauricia Pochettina.

„Musíme zredukovať káder. Nemôžeme mať hráčov, ktorí celú sezónu takmer vôbec nehrajú,“ povedal 55-ročný Galtier pred niekoľkými dňami.

Podľa francúzskych médií sa už funkcionári St. Germain pustili do práce, no nie všetko ide podľa predstáv.

Anglický Manchester United v prípade argentínskeho stredopoliara Leandra Paredesa odradila cenovka 35 miliónov eur a to isté sa stalo i so senegalským stredným obrancom Abdouom Diallom, pred ktorým ďalší anglický klub Tottenham Hotspur uprednostnil hosťovanie barcelonského zadáka Clémenta Lengleta.

Na odchode by mali byť i niekoľkí hráči, ktorým angažmán v Paríži nevyšiel podľa predstáv, ako holandský záložník Georginio Wijnaldum, argentínsky zakončovateľ Mauro Icardi či francúzsky ľavý obranca Layvin Kurzawa.

Predstavitelia PSG by sa údajne nebránili ani odchodu španielskeho stredopoliara Andera Herreru a nemeckého krídelníka Juliana Draxlera.

Špeciálny prípad je Brazílčan Neymar. Oficiálne nie je na predaj, no vedenie klubu údajne dúfa, že sa mu podarí Brazílčana predať, keďže jeho ročný plat 30 miliónov eur v čistom predstavuje veľkú záťaž pre klubovú pokladnicu.

Galtier je však plný chvály smerom k najdrahšiemu futbalistovi histórie.

„Je to hráč svetovej triedy, jeden z najlepších na svete, ale musíme nájsť rovnováhu. Chcem, aby zostal,“ zdôraznil Galtier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Čistky v PSG. Klub umiestnil na transfer listinu až jedenásť hráčov. Zmeny sa dotkli aj hviezd