Opäť sa ho zastal. Pogba sa musí brániť, vyhlásil tréner Francúzska

Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps.
Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. okt 2023 o 13:15

Skúsenému 30-ročnému Paulovi Pogbovi hrozí dištanc.

PARÍŽ. Kouč francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps si roky nevedel predstaviť svoj stred poľa bez defenzívneho záložníka Paula Pogbu.

Po tom, ako dopingová kontrola odhalila v tele 30-ročného hráča zakázanú hladinu testosterónu a hrozí mu dištanc na štyri roky, však musí Deschamps premýšľať, ako nahradiť skúseného majstra sveta z roku 2018 v Rusku.

Ako uviedol podľa webu Le Parisien, z Pogbovej situácie zostal smutný.

„V ostatnom čase mu padá na hlavu veľa vecí. Ocitol sa v komplikovanej situácii. Bude sa brániť. Bude sa musieť brániť, bude to súčasť dlhého procesu,“ vyhlásil Deschamps, ktorý na MS v Katare získal s Francúzmi striebro.

Na otázku, či dopingový škandál znamená koniec Pogbu v mužstve „Les Bleus“, Deschamps odvetil: „Na túto otázku neviem odpovedať. Nebudem mať v tomto kategorický postoj. Neviem, aká bude jeho budúcnosť. Dúfam však, že sa opäť bude usmievať a vráti sa na ihrisko, aj keď to chvíľu bude trvať.“

Francúzi v piatok odohrajú v holandskom Amsterdame duel kvalifikácie ME 2024 proti domácim „oranjes“, po ktorom už môžu mať v rukách postupovú definitívu.

„Les Bleus“ vedú B-skupinu so šesťbodovým náskokom pred Holanďanmi, ktorí majú zápas k dobru. Francúzi spečatia postup, ak zdolajú Holanďanov, alebo v prípade remízy v Amsterdame v kombinácii s víťazstvom Írov nad Grékmi.

Tabuľka skupiny B

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Opäť sa ho zastal. Pogba sa musí brániť, vyhlásil tréner Francúzska