Real Madrid loví v argentínskych vodách, pokúsi sa získať 16-ročný talent z River Plate

Carlo Ancelotti na lavičke Realu Madrid.
Carlo Ancelotti na lavičke Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2024 o 13:27

Záujem o jeho zisk deklarujú aj ďalšie európske veľkokluby.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový veľkoklub Real Madrid má eminentný záujem o zisk 16-ročného talentovaného futbalistu Franca Mastantuona, ktorý aktuálne pôsobí v argentínskom klube River Plate.

Rodák z Buenos Aires by sa mohol stať ďalším hráčom z Južnej Ameriky, ktorý v mladom veku prestúpi ku gigantovi z Pyrenejského polostrova. Informáciu priniesol španielsky denník Marca na svojom webe.

Mastantuono debutoval v A-tíme River Plate vo veku 16 rokov a 121 dní, čim sa stal tretím najmladším hráčom v histórii klubu po Omarovi Rossim a Matteovi Musacchiovi.

Vo veku 16 rokov a 218 dní prekonal bývalého argentínskeho reprezentanta Javiera Saviolu a stal sa historicky najmladším autorom gólu tohto klubu.

Záujem o jeho zisk deklarujú aj ďalšie európske organizácie na čele s FC Barcelona, FC Liverpool, Parížom Saint-Germain či Manchestrom City.

"Biely balet" je údajne pripravený za služby ľavonohého futbalistu zaplatiť viac ako 45 miliónov eur už počas najbližšieho letného prestupového obdobia, pričom do Madridu by reálne prišiel až v roku 2026.

Podobný ťah v minulosti Madridčania urobili aj s Brazílčanmi Viníciusom Júniorom a Rodrygom. Aj tí si dres Madridu obliekli až niekoľko mesiacov po podpise zmlúv.

Podobným prípadom je aj Endrick, ktorý v sobotu rozhodol o triumfe brazílskej futbalovej reprezentácie v prípravnom zápase proti Anglicku v londýnskom Wembley.

Očakáva sa, že aktuálne 17-ročný zakončovateľ príde k aktuálnemu lídrovi La Ligy v júli, teda po dovŕšení osemnástich rokov.

Podobnú prestupovú stratégiu využívajú aj ďalšie veľkokluby. FC Barcelona počas sezóny 2023/2024 zapracovala do kádra brazílskeho útočníka Vitora Roqueho polroka po jeho akvizícii.

Anglický klub Manchester City v januári získal argentínskeho útočníka Claudia Echerverriho z River Plate, ktorého ponechal vo vlasti až do januára 2025.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid loví v argentínskych vodách, pokúsi sa získať 16-ročný talent z River Plate