Na jeseň nedali gól, posledný zápas prehrali 0:14. Napriek tomu sa nevzdávajú

Futbalisti FK Marcelová teraz nemajú veľa dôvodov na radosť.
Futbalisti FK Marcelová teraz nemajú veľa dôvodov na radosť. (Zdroj: Facebook/FK Marcelová, Autor: Kira Tóth)
Ivan Mriška|16. nov 2022 o 11:10

Vypadol im sponzor a odišli všetci hráči.

MARCELOVÁ. V minulej sezóne tretej ligy Západ obsadili dvanástu pozíciu. Boli blízko záchrany, na zotrvanie v súťaži im stačili tri body. Po reorganizácii však padli do Majstrovstiev regiónu – IV. ligy ZsFZ.

V najvyššej regionálnej súťaži sa futbalistom FK Marcelová totálne nedarí. S jediným bodom skončili v jesennej časti suverénne poslední.

Nedali ani jeden gól

Na jeseň nestrelili ani gól, čo je rarita. Posledný zápas prehrali na pôde lídra tabuľky Lehoty pod Vtáčnikom zahanbujúco 0:14.

„Skončil nám sponzor a všetci hráči odišli preč. Nevedeli sme vykryť ich platy. Skrátka nám došli peniaze,“ s povzdychom začal svoje rozprávanie predseda FK Marcelová Norbert Rosička.

Dvanáste miesto z osemnástich nie je zlé. Najmä, keď získate štyridsať bodov. V minulej sezóne však znamenalo vypadnutie.

Na poslednú chvíľu dostala Marcelová predsa možnosť doplniť voľné miesto v tretej lige Západ, ktorú riadi SFZ. Bolo však neskoro.

„Od nemenovanej maďarskej firmy sme mali prisľúbené sponzorstvo. Podmienkou však bola účasť v tretej lige. Keďže cieľ sme nesplnili, partner odskočil a už sme sa s ním nedohodli,“ opísal problémy v klube.

Hráči, ktorí roky nehrali

Desať dní pred začiatkom súťaže začali v Marcelovej skladať úplne nové mužstvo. Do kádra prišli hráči, ktorí roky nehrali. Dopĺňali ich dorastenci.

„Žiadali sme zväz, aby nás preradil do šiestej ligy. Že by nás doplnil a urobil žreb nanovo. Žiaľ, nestretli sme sa s pochopením,“ lamentoval Rosička.

Ak by Marcelová hrala šiestu ligu, podľa šéfa klubu by nebola na dne tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na jeseň nedali gól, posledný zápas prehrali 0:14. Napriek tomu sa nevzdávajú