V Slovane nosil kapitánsku pásku, teraz smeruje na hosťovanie. Som rád, odkázal

Daniel Smékal, Adama Krčík (obaja Skalica) a Filip Lichý (Slovan).
Daniel Smékal, Adama Krčík (obaja Skalica) a Filip Lichý (Slovan). (Autor: TASR)
TASR|23. júl 2024 o 15:48

Zahrať by si mal v tíme nováčika českej ligy.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Filip Lichý posilní českého prvoligistu FK Dukla Praha. Dvadsaťtriročný stredopoliar tam putuje zo Slovana Bratislava na ročné hosťovanie s opciou.

Lichý je odchovanec Slovana, od svojho debutu vo februári 2020 odohral za A-tím 62 zápasov.

"Uvedomujeme si, čo je v tejto fáze jeho kariéry preňho kľúčové, a to je herná prax. Vyhoveli sme Filipovi v jeho vôli ísť na hosťovanie, kde by mohol získať väčší herný priestor.

Aj po diskusii s hlavným trénerom sme spoločne dospeli k záveru, že pre Filipa je v tomto veku najdôležitejšie pravidelne hrávať, aby mohol rozvíjať svoj potenciál i talent.

Hosťovanie v kvalitnej českej lige by mu v tomto smere mohlo pomôcť," uviedol generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Samotný futbalista sa na naberanie skúseností v zahraničí teší. "Každý hráč má sen skúsiť si zahraničnú ligu a som rád, že sa mi to podarilo.

Dukla je známy klub s veľmi bohatou históriou," povedal Lichý pre oficiálnu stránku pražského klubu. V Dukle sa stretne so svojimi krajanmi brankárom Matúšom Hruškom a obrancom Michalom Svobodom.

"S Matúšom sa poznám veľmi dobre, niekoľkokrát sme proti sebe hrali v slovenskej lige. S Mišom sme sa v akadémii Slovana minuli, ale oboch poznám a poteší, keď budem v kabíne počuť aj slovenčinu," dodal Lichý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Slovane nosil kapitánsku pásku, teraz smeruje na hosťovanie. Som rád, odkázal