Kamerunská legenda dostala zákaz chodiť na zápasy národného tímu

Samuel Eto'o.
Samuel Eto'o. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. okt 2024 o 10:40

Samuel Eto'o sa nevhodne správal počas nedávnych ženských majstrovstiev sveta do 20 rokov.

ZÜRICH. Legendárny kamerunský futbalista Samuel Eto'o dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) šesťmesačný zákaz účasti na zápasoch národného tímu.

Toto rozhodnutie prišlo po incidente počas osemfinálového stretnutia ženských majstrovstiev sveta do 20 rokov v Kolumbii, ktorý sa hral 11. septembra a v ktorom Brazília zvíťazila nad Kamerunom 3:1 po predĺžení.

Eto'o, ktorý je od roku 2021 prezidentom Kamerunskej futbalovej federácie, čelil dvom obvineniam z „ofenzívneho správania a porušenia princípov fair play“ a spochybňovania verdiktov rozhodcov, uviedla FIFA, no bližšie nešpecifikovala detaily incidentu.

„Zákaz uložený Samuelovi Eto'ovi mu bráni v účasti na mužských a ženských zápasoch, do ktorých sa zapája akákoľvek kategória a veková skupina tímov Kamerunu,“ uviedla FIFA vo vyhlásení.

Trest bude platiť až do marca, čo znamená, že Eto'o si naživo nepozrie niektoré zápasy kamerunského mužského národného tímu v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2026 ani budúcoročný Africký pohár národov.

Štyridsaťtriročný Eto'o hral za Kamerun na štyroch majstrovstvách sveta od roku 1998 do 2014, pričom vynechal len edíciu v roku 2006.

V reprezentácii nastrieľal rekordných 56 gólov a bol súčasťou tímov, ktoré získali Africký pohár národov v rokoch 2000 a 2002.

Počas svojej kariéry bol trikrát šampiónom Ligy majstrov. Obliekal si dres viacerých veľkoklubov ako FC Barcelona, Inter Miláno či FC Chelsea.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kamerunská legenda dostala zákaz chodiť na zápasy národného tímu