Kto zasadne na lavičku Barcelony? Xavi urobil zásadné rozhodnutie

Xavi Hernandéz ako tréner FC Barcelona.
Xavi Hernandéz ako tréner FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. jan 2024 o 22:45

Napodobnil nedávané rozhodnutie Jürgena Kloppa.

BRATISLAVA. Katalánsky veľkoklub a 27-násobný španielsky majster FC Barcelona bude mať od nasledujúcej sezóny nového trénera.

Bývalý vynikajúci záložník a v súčasnosti stále kouč Barcelony Xavi Hernandéz totiž oznámil, že k 30. júnu na tomto poste končí.

Informoval o tom na tlačovej konferencii po sobotňajšom zápase La Ligy, v ktorom Barcelona po nezvládnutom závere podľahla Villarrealu 3:5.

Päťgólovú nádielku inkasovali Katalánci naposledy na svojom štadióne v španielskom Superpohári v auguste 1994, keď podľahli Realu Zaragoza (4:5).

V rámci histórie La Ligy prepísal Villarreal ešte bradatejší rekord, keďže piatimi presnými zásahmi do siete Barcelony sa stal prvým tímom od januára 1963, ktorému sa to podarilo na ihrisku Camp Nou.

"Toto rozhodnutie som urobil po konzultácii s predsedom klubu a realizačným tímom. Myslím si, že je to potrebné, hráči potrebujú impulz," povedal.

"Byť trénerom Barcelony je kruté, nepríjemné, máte pocit, že ľudia k vám nemajú rešpekt. Je to hrozné čo sa týka duševného zdravia, vašej morálky, až si myslíte, že nemá zmysel pokračovať," doplnil.

Xavi nastúpil na post trénera Barcelony v novembri 2021.

Ako nástupca Ronalda Koemana doviedol klub k víťazstvu v španielskom Superpohári a najmä po štyroch sezónach aj k majstrovskému titulu.

Počas tohto týždňa urobil podobné rozhodnutie aj tréner Liverpoolu Jürgen Klopp, ktorý takisto po skončení sezóny klub z Anfield Road opustí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Kto zasadne na lavičku Barcelony? Xavi urobil zásadné rozhodnutie