Poliaka teší gól proti Barcelone. Najmä preto, že môj brat je jej fanúšik, smial sa

Piotr Zieliňski (v strede) sa teší po strelenom góle v zápase Európskej ligy FC Barcelona - SSC Neapol.
Piotr Zieliňski (v strede) sa teší po strelenom góle v zápase Európskej ligy FC Barcelona - SSC Neapol. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. feb 2022 o 11:03

Dostali sa dopredu raz alebo dvakrát a dali z toho gól, hodnotil Piqué.

BRATISLAVA. Futbalisti SSC Neapol živia šance na postup do osemfinále Európskej ligy UEFA. Na pôde FC Barcelona uhrali v úvodnom dueli play off sľubnú remízu 1:1.

Hostia viedli po góle Piotra Zieliňského z 29. minúty. Barcu zachránil Ferran Torres, ktorý skóroval z pokutového kopu nariadeného za ruke Juana Jesusa v šestnástke.

V drese Neapola sa nepredstavil slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý si lieči svalové zranenie.

Zieliňski: Hrali sme s vášňou

V tábore talianskeho tímu panovala po stretnutí na Camp Nou optimistická atmosféra.

"S Barcelonou sme odohrali vyrovnaný zápas a môžeme zvládnuť odvetu. Úprimne si myslím, že Barcelona si remízu zaslúžila, no penalta byť nemala. Juan Jesus neovplyvnil trajektóriu lopty," citovala agentúra AFP slová trénera Neapola Luciana Spallettiho.

Stredopoliar Zieliňski si pripísal prvý gól od ligovej prehry svojho tímu s Atalantou Bergamo (2:3) zo začiatku decembra.

"Hrali sme s vášňou. Skórovať proti Barcelone je úžasné, bol to super pocit. Najmä preto, že môj brat je fanúšik Barcy," žartoval po dueli Poliak.

Rovnako ako tréner Spalletti si myslí, že so spoluhráčmi môžu zvládnuť druhý zápas: "Teraz je pred nami odveta, v ktorej môžeme dosiahnuť náš cieľ. Dnes sme hrali dobre hodinu, potom sme trochu zaspali."

Piqué: Výsledok nie je uspokojivý

Otvárací gól stretnutia padol z brejku. Svoju šancu najprv nepremenil Torres a následne na druhej strane Zieliňski svoju vlastnú strelu dorazil za chrbát Marca-Andreho ter Stegena.

"Dostali sa dopredu raz alebo dvakrát a dali z toho gól, my sme mali mnoho šancí," povedal po stretnutí kapitán Barcelony Gerard Piqué.

Následne priznal, že do odvety rátali s lepšou pozíciou: "Zo zápasu máme dobrý pocit, z výsledku ani nie. Nie je uspokojivý a boli by sme radšej, keby sme mali pred odvetou aspoň minimálny náskok."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Poliaka teší gól proti Barcelone. Najmä preto, že môj brat je jej fanúšik, smial sa