Fanúšikovia United sa sťažujú. Vraj im zrušili platnosť vstupenky na šláger

Fanúšikovia Manchester United, ilustračná snímka.
Fanúšikovia Manchester United, ilustračná snímka. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. okt 2022 o 15:14

United pôvodne dostali k dispozícii 2994 miest pre svojich priaznivcov.

MANCHESTER. Skupina fanúšikov anglického futbalového klubu Manchester United sa obrátila so sťažnosťou na príslušné úrady v Londýne, keďže organizátori pre viac ako 600 z nich zrušili platnosť už zakúpenej vstupenky na ligový zápas proti tímu FC Chelsea naplánovaný na 22. októbra.

Hostia pôvodne dostali k dispozícii 2994 miest a priaznivci "Red Devils" naplno využili túto možnosť. Polícia však vyhodnotila duel ako rizikový a organizátori museli spätne znížiť kvótu pre tím z Old Traffordu na 2370 miest.

Fanúšikovia si najali právnikov a tí od úradov žiadajú opätovnú zmenu certifikátu pre daný duel, ktorý by umožnil spomenutý zápas osobne navštíviť všetkým priaznivcom, ktorí si kúpili vstupenku.

"Fanúšikovia United a priaznivci futbalu vo všeobecnosti sa už nasýtili tým, že prijímajú nespravodlivé a iracionálne rozhodnutia úradov a polície, ktorí nás, ako sa zdá, považujú skôr za problém verejného poriadku než za obyčajných ľudí, ktorí si slobodne užívajú deň mimo domova.

Vstupenky na tento zápas predali a teraz s fanúšikmi zaobchádzajú ako s občanmi druhej kategórie," uvádza sa vo vyhlásení skupiny priaznivcov pod označením MUST.

Polícia sa bráni tvrdením, že jej hlavnou úlohou je zaistiť verejný poriadok a bezpečnosť všetkých účastníkov podujatia aj obyvateľov žijúcich v okolí. Súboj je naplánovaný na sobotu 22.10. na 17.30 h miestneho času, pričom podľa dohody miestnych orgánov by sa rizikové súboje mali počas víkendov konať pred 16.45 h.

Podľa priaznivcov hostí neexistuje racionálny dôvod, aby na zápas o 17.30 h nedostali fanúšikovia plný počet vstupeniek, keď na súboje o 16.45 h môžu.

Podporu tejto kritike vyjadrili aj priaznivci domáceho tímu FC Chelsea. "Ide o nebezpečný precedens. Stojíme za 624 fanúšikmi zo skupiny MUST," vyhlásil fanklub "The Blues".

Miestne úrady sa bránia, že rozhodli na základe odporúčania polície. "Už v lete sme kontaktovali klub a vyjadrili znepokojenie nad časom úvodného výkopu tohto duelu.

Je sklamaním, že funkcionári nenašli cestu k zmene času úvodu zápasu, aby sme sa vyhli obmedzeniam a hosťujúci priaznivci mohli vycestovať vo väčšom počte," vyhlásila samospráva.

Vedenie United svojich priaznivcov informovalo o situácii ešte počas minulého týždňa. "Aj keď sme sklamaní z tohto verdiktu a považujeme také rozhodnutie za nespravodlivé, je zrejmé, že ide o konečné stanovisko.

Počas ostatných rokov sme dosiahli významný pokrok pri zaisťovaní prideľovania vstupeniek našim fanúšikom na súboje u súperov a budeme o ne bojovať aj v budúcnosti," uviedli predstavitelia "červených diablov".

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Fanúšikovia United sa sťažujú. Vraj im zrušili platnosť vstupenky na šláger