Je ako futbalový prorok, pracuje 18 hodín denne. O prestupe vie niekedy skôr, než samotný hráč

Fabrizio Romano
Fabrizio Romano (Autor: Instagram/Fabriziorom)
Jana Comová|2. sep 2023 o 10:00

Prečítajte si príbeh kráľa futbalových transferov Fabrizia Romana.

BRATISLAVA. Keď sa japonský futbalový reprezentant Maja Jošida pripojil v roku 2022 k Schalke 04, udivilo ho, akým spôsobom Fabrizio Romano oznámil okolnosti jeho prestupu.

Obranca opúšťal Sampdoriu Janov a na stole mal množstvo ponúk od rôznych európskych klubov. Patril medzi ne aj turecký Trabzonspor.

Predtým, než bol prestup hráča do Gelsenkirchenu dokončený, Romano na Twitteri informoval, že Japonec odmietol ponuky iných klubov, vrátane spomínaného Trabzonsporu.

Stopér na jeho vyhlásenie takmer okamžite reagoval: „Tento chlapík je neuveriteľný... Dokonca ani moja žena nevedela o Trabzonspore!“

Taliansky novinár mu na to promptne odpovedal: „Ďakujem za milé slová, Maja... A povedz svojej žene, aby ma sledovala, ak sa chce dozvedieť novinky o Jošidovi!"

Za všetko môže osudný telefonát

Kariéru Fabrizia Romana, talianskeho športového novinára a odborníka na futbalové prestupy, odštartoval celkom nečakaný telefonát.

Ešte ako tínedžer prispieval do talianskych médií či na webové stránky klubov rôznymi článkami. Svoje texty posielal takmer denne a čakal, kedy budú zverejnené. Bez nároku na honorár.

V roku 2011 sa mu ozval agent barcelonskej La Masie. Poprosil ho, aby vytvoril dvom hráčom profily a prerozprával ich príbeh.

Samotný agent sa snažil hráčov presvedčiť, aby ich mohol zastupovať. Mladučký Talian bol v šoku. Nechápal, odkiaľ agent získal jeho meno a telefónne číslo.

Hráčmi, ktorým profily vytvoril, boli krídelník Gerard Deulofeu a nádejný útočník Mauro Icardi. Vtedy len osemnásťročný Romano napokon zabezpečil to, že agent získal klientov. Vďaka tomu s ním zároveň ostal v kontakte.

Práve s Icardim sa spája prvá oficiálna prestupová správa, ktorú Fabrizio Romano vydal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Je ako futbalový prorok, pracuje 18 hodín denne. O prestupe vie niekedy skôr, než samotný hráč