Cítil sa zle, tréner ho stiahol. Haalandov štart v najbližšom zápase je otázny

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. okt 2022 o 16:48

Už teraz je jasné, kto by ho nahradil.

MANCHESTER. Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola ešte nevie, či bude Erling Haaland do sobotňajšieho zápasu najvyššej anglickej súťaže na pôde Leicestru fit.

Dvadsaťdvaročného útočníka stiahol z ihriska počas stredajšieho stretnutia Ligy majstrov na štadióne Borussie Dortmund.

Guardiola už má náhradníka

Nórsky kanonier sa podľa všetkého cítil zle. "Je mu lepšie, ale už o pár hodín na tréningu zhodnotíme jeho stav. Potom sa rozhodneme," uviedol Guardiola na piatkovej tlačovej konferencii.

Haaland je so 17 ligovými gólmi a 5 zásahmi v Lige majstrov najproduktívnejší strelec City v tejto sezóne.

Ak nebude môcť hrať, nahradí ho Argentínčan Julian Alvarez.

"Keď nenastúpi Haaland, prvá možnosť, ako ho nahradiť, je Alvarez. Neposudzujem Juliana podľa počtu gólov, ktoré strelil. Ak bude hrať 90 minút v každom zápase, bude ich strieľať. Možno nie je Erling, ale góly dávať bude," dodal Guardiola podľa agentúry DPA.

Alvarez sa vo farbách City predviedol v štyroch stretnutiach, v ktorých strelil štyri góly.

City budú chýbať aj ďalší hráči

Minimálne do začiatku MS vo futbale 2022 si nezahrajú anglickí reprezentanti Kyle Walker a Kalvin Phillips.

Obaja sa zotavujú zo zranení a je otázne, či sa objavia v 26-člennej nominácii hlavného trénera anglickej reprezentácie Garetha Southgata na tohtoročný šampionát

"Myslím si, že ich stav sa zlepšuje. najmä Kalvinov, ale obaja sú mimo hry. Nebudú za nás hrať až do MS v Katare. Hádam sa stihnú dať do poriadku a dostanú sa na šampionát. To už je otázka pre trénera národného tímu," uviedol Guardiola na tlačovej konferencii pred sobotňajším zápasom Premier League proti Leicestru City.

Walker podstúpil v septembri operáciu slabín a Phillipsovi minulý mesiac operovali rameno, obaja boli opory Anglicka na vlaňajších majstrovstvách Európy. Podľa Guardiolu je na tom zdravotne lepšie Phillips.

"Povedal, že sa cíti naozaj dobre, pohyblivosť jeho ramena je perfektná. Začal už trénovať aj s loptou. Zatiaľ sa musí vyhýbať kontaktom so spoluhráčmi, ale je na tom veľmi dobre. Sme prekvapení, ako rýchlo sa zotavuje," doplnil španielsky kouč.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Cítil sa zle, tréner ho stiahol. Haalandov štart v najbližšom zápase je otázny