Držali sme sa nášho plánu, z gólu mám veľkú radosť, tešil sa Green

Andre Greeb (vpravo) v zápase Európskej konferenčnej ligy PAOK Solún - ŠK Slovan Bratislava.
Andre Greeb (vpravo) v zápase Európskej konferenčnej ligy PAOK Solún - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. okt 2021 o 09:30

Opäť odchádzame domov s dobrým pocitom, povedal Medveděv.

SOLÚN. Futbalisti Slovana Bratislava odohrali v skupine Európskej konferenčnej ligy (EKL) na ihrisku PAOK Solún solídny zápas.

Slovanisti si domov odviezli bod, no tak ako mohli mať tri, nemuseli mať ani jeden. V hektickom závere mohol najskôr rozhodnúť Alexandru Mitrita, po ňom zasa na druhej strane Samuel Mráz.

Tréner Vladimír Weiss st. napokon označil prvý bod Slovana v F-skupine EKL po remíze 1:1 za zlatý. Weiss st. po zápase vyzdvihol kolektív aj jednotlivcov.

Výborný zápas odohral Ezekiel Henty, ktorý hrozil vždy, keď mal loptu a bolo vidieť, že s pribúdajúcimi minútami si u obrancov súpera získal rešpekt.

Slovan vyrovnával už v 15. minúte. Henty vyhral hlavičkový súboj na hranici pokutového územia, rýchlo sa zorientoval a hoci jeho tvrdú strelu brankár Paschalakis vyrazil, Andre Green z dorážky vyrovnal.

Slovan je po dvoch kolách na 3. mieste tabuľky s jedným bodom. Druhý je PAOK so štyrmi. Lídrom zoskupenia je FC Kodaň, ktorý vo štvrtok zvíťazil doma nad gibraltárskym outsiderom Lincolnom Red Imps 3:1.

Ďalší zápas odohrá Slovan 21. októbra, na Tehelnom poli privíta súpera z Gibraltáru.

Medveděv: Ukázali sme tímovosť

V auguste pred dvoma rokmi v odvetnom zápase play off Európskej ligy prehral Slovan v Solúne 2:3, ale zabezpečil si postup do skupinovej fázy.

Jeden z dvoch gólov dal vtedy obranca Jurij Medveděv, ktorý vo štvrtok prežíval podobné pocity ako v sezóne 2019/2020.

"Keď odohráte kvalitný zápas na štadióne PAOK, tak aj sebavedomie ide nahor. Ukázali sme tímovosť a veľkého ducha. Odohrali sme futbalovejší zápas než pred dvomi rokmi. Vtedy to bolo viac o defenzíve, teraz sme sa viac snažili hrať futbal a tvoriť.

Na konci nás súper trochu zatlačil, tam už to nešlo hrať na krásu, no ustáli sme to. Dvakrát sme tu v podstate uspeli, opäť odchádzame domov s dobrým pocitom, z čoho sa teším."

Green: Držali sme sa nášho plánu

Krídelník Green sa po prestupe do Slovana blysol už aj hetrikom v pohárovom zápase, v domácom Slovnaft Cupe sa mu to podarilo v súboji proti štvrtoligovému Málincu. V pohárovej Európe skóroval po druhý raz a opäť proti Grékom.

Prvý gól zaznamenal v domácej odvete play off EL proti Olympiakosu Pireus koncom augusta. Gól v Solúne označil za jeden z najdôležitejších v kariére:

"Sme šťastní. Držali sme sa nášho plánu, ktorý nám vyšiel. Vzhľadom na priebeh sme pomýšľali aj na víťazstvo, no aj bod je s týmto súperom cenný. Dôležité je, že sme sa dostali do tabuľky, máme prvý bod, a pred ďalším priebehom Európskej konferenčnej ligy sme v lepšej pozícii.

Vedel som, že ak nadviažeme na dobré veci zo zápasu s Kodaňou, a vyhneme sa chybám, môžeme s PAOK uspieť. Teším sa, že som k tomu prispel presným zásahom. Mám z neho veľkú radosť, je to jednoznačne jeden z najdôležitejších gólov mojej doterajšej kariéry."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Držali sme sa nášho plánu, z gólu mám veľkú radosť, tešil sa Green