Dvojnásobná smola pre Citizens. Dostali hlúpy gól a prišli o oporu

Zranený brankár Ederson v zápase Liverpool - Manchester City
Zranený brankár Ederson v zápase Liverpool - Manchester City (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. mar 2024 o 19:55

Brankár Ederson bude chýbať približne mesiac.

BRATISLAVA. Tréner Pep Guardiola sa chytal za hlavu. Vedel, že jeho zverenci dali Liverpoolu šancu, ktorá môže zmeniť dynamiku v boji o titul.

Za stavu 1:0 pre Manchester City poslal obranca Nathan Aké nedôraznú "malú domov" na brankára Edersona. Brazílčan bol však pri lopte neskôr ako Darwin Nunez, fauloval ho, a tak mali domáci výhodu pokutového kopu.

Ten premenil argentínsky stredopoliar Alexis Mac Allister, čím napokon stanovil konečné skóre mimoriadne očakávaného duelu Premier League.

VIDEO: Zranenie brankára Edersona v čase od 1:10 min

Napokon má však tento moment pre Citizens nepríjemnú dohru.

Ederson sa pri spomenutom kontakte s Nunezom zranil a už na Anfield Road musel prepustiť miesto náhradnému brankárovi Stefanovi Ortegovi.

Ten bude brankárskou jednotkou aj v nasledujúcich stretnutiach, pretože podľa informácii televízie Sky Sports bude Ederson pauzovať štyri týždne.

Ederson patrí ku kľúčovým hráčom úradujúceho anglického majstra.

V tejto ligovej sezóne osemkrát neinkasoval. V tejto štatistike je na delenom druhom mieste, keďže o jedno čisté konto viac má David Raya z Arsenalu.

Manchester City momentálne figuruje v tabuľke Premier League na treťom mieste so stratou jedného bodu na duo Arsenal a Liverpool. Okrem toho ho čakajú súboje v FA Cupe či najmä vo štvrťfinále Ligy majstrov.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dvojnásobná smola pre Citizens. Dostali hlúpy gól a prišli o oporu