Kalmár zahodil penaltu, ale DAC oslavuje. Má o bod viac ako Slovan

Futbalisti Dunajskej Stredy.
Futbalisti Dunajskej Stredy. (Autor: TASR)
TASR|25. feb 2023 o 17:35

Dunajská Streda otočila zápas so Skalicou.

Fortuna liga - 21. kolo

Dunajská Streda - Skalica 2:1 (0:1)

Góly: 66. Černek (vlastný), 85. Brunetti - 33. Fábry

Rozhodovali: Gemzický - Poláček, Straka, 4458 divákov

ŽK: Ramadán, Nebyla - Černek, Hollý, ČK: 84. Černek (Skalica)

Dunajská Streda: Petráš - Pinto (46. Ramadán), Kružliak, Brunetti, Andzouana - Kalmár (79. Nebyla), Dimun, Káčer (90. Risvanis) - Blackman, Niarchos, Gavrič (79. Szánthó)

Skalica: Junas - Krčík, Blažek, Hurtado, Černek - M. Nagy, Mášik (62. Hollý) - Morong (62. J. Švec), Fábry (72. Vlasko), Yao (80. Haša) - Medved (80. Kousal)

/Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

DUNAJSKÁ STREDA. Dunajská Streda využila zaváhanie bratislavského Slovana a po domácej výhre nad Skalicou 2:1 sa dostala na čelo Fortuna ligy.

DAC prehrával od 33. minúty po góle Andreja Fábryho, ale otočil skóre. A to aj napriek tomu, že o štyri minúty neskôr nepremenil Zsolt Kalmár pokutový kop.

V druhom polčase si obranca hostí Martin Černek strelil vlastný gól a v 85. minúte rozhodol o triumfe Dunajskej Stredy Mateus Brunetti. Tesne pred víťazným gólom prišli Skaličania o vylúčeného Černeka.

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda: "Teším sa z víťazstva, nerodilo sa ľahko. Vedeli sme pred zápasom, že Skalica má výborné mužstvo. V prvom polčase sme hrali pomalšie, mali sme málo pohybu a to bola voda na ich mlyn. Na to, aby sme mohli otočiť zápas, pomohol aj prvý polčas. Pochvala patrí trénerovi Majerníkovi, ktorý výborne pripravil svoje mužstvo.

Po inkasovanom góle sme mali hneď výhodu pokutového kopu, ktorý sme nepremenili. Veľmi si cením, že aj takýto zápas sme dokázali otočiť. Je to aj záležitosť fanúšikov, dotlačili nás do víťazstva. V 60. minúte sme ešte dupli na plyn, nie len príchodom Ramadána."

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: "V prvom polčase sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Strelili sme gól, boli sme aktívni. V druhom polčase sme začali byť veľmi pasívni a DAC nemal čo stratiť. Tréner domácich urobil dobré striedania, Ramadán hru oživil. Dostali sme lacný gól, neskôr červenú kartu a druhý gól. Potom už bolo ťažké otočiť zápas."

Tabuľka Fortuna ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kalmár zahodil penaltu, ale DAC oslavuje. Má o bod viac ako Slovan