Problémy Barcelony pokračujú. Jej káder zrejme neposilní žiaden hráč

Xavi Hernandez na lavičke FC Barcelona.
Xavi Hernandez na lavičke FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. okt 2023 o 15:07

V španielskom veľkoklube zatiaľ nevedia, či už v januári príde do krajiny mladý brazílsky útočník Vitor Roque.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový majster FC Barcelona si pravdepodobne bude musieť vystačiť so súčasným hráčskym kádrom až do konca aktuálnej sezóny.

Podľa webu televíznej stanice ESPN športový riaditeľ "blaugranas" Deco povedal, že pre katalánsky klub bude ťažké angažovať nových hráčov v zimnom prestupovom období vzhľadom na jeho nelichotivú ekonomickú situáciu.

"Barca" prekročila limit na výdavky stanovený v La Lige vo výške 270 miliónov eur na sezónu, čo znamená, že momentálne môže minúť len približne 50 percent akýchkoľvek finančných prostriedkov, ktoré vygeneruje alebo ušetrí.

Tréner barcelonského družstva Xavi Hernández by chcel do mužstva ešte jedného defenzívneho stredopoliara, aby mal zdvojené všetky posty, ale je nepravdepodobné, že sa tak udeje počas tohto ročníka.

"V januári bude ťažké niekoho podpísať. Vždy sme pripravení pre prípad, že by sa naskytla príležitosť, ale nemyslím si, že to bude možné,“ povedal Deco pre denník Mundo Deportivo. Deco v minulosti hral za FC Barcelona v rokoch 2004 až 2008.

Barcelonskí funkcionári sa už dávnejšie dohodli s brazílskym klubom Athletico Paranaense na prestupe Vitora Roqueho, ktorý už oslávil 18. narodeniny.

Kouč Xavi by ho v zime chcel "dostať" do Španielska. "Vitor je hráč, ktorého sme kupovali pre súčasnosť aj budúcnosť.

Musíme počkať a uvidíme, ako sa veci vyvinú. Ako nepríde teraz, bude to v júli," prezradil Deco.

FC Barcelona už začal plánovať aj sezónu 2024/2025. V klube dúfajú, že zvládnu niektoré dôležité kroky, aby mali lepší manévrovací priestor na hráčskom trhu.

Klub bude chcieť pravdepodobne posilniť okrem postu defenzívneho záložníka aj niektoré pozície v obrane, keďže zmluva vyprší Marcosovi Alonsovi a Sergimu Robertovi a očakáva sa, že po tomto ročníku odídu.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Problémy Barcelony pokračujú. Jej káder zrejme neposilní žiaden hráč